Gentse zangstonde met Wim Claeys

Geplaatst door op 14 december 2012

ZONDAG 24 FEBRUARI, 11.00-12.00u. De Gentse Zangstonde is een nakomeling van de Gentse Feesten anno 2009. Onder de enthousiaste leiding van Wim Claeys zongen de feestgangers aan het podium op Sint-Jacobs dagelijks gedurende een kwartiertje uit volle borst liederen uit de Gentse muzikale schatkamer. Dit jaar werd het een dagelijks uurtje in het Huis van Alijn, en na de Feesten besloot Wim om met het initiatief de ‘boer op te gaan’. Maandelijks zou een of andere Gentse site gastheer zijn voor zijn aperitief–zangstonde. Naast het Huis van Alijn werd of wordt nog meegezongen in de Scala, de Groenzaal en het Trefpunt, om er maar enkele te noemen. De Herberg zorgt voor toog, tafels, stoelen en podium, Wim zorgt voor gratis zangboekjes voor alle would be zangers en zangeressen en leidt de zangstonde in wat hij zelf ‘goede banen’ noemt.

Wanneer: zondag 24 februari, 11-12u
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Toegang, ambiance en zangles: gratis en voor niets

 

3 reacties op Gentse zangstonde met Wim Claeys

 • Carine Morel zegt:

  Leuk dat er veel in het Gents gezongen wordt in Gent. Probeer tijdens de Gentse Feesten aanwezig te zijn en op andere tijdstippen. Zingen maakt je blij

 • Rassart Guy zegt:

  Als het toe gestaan is komen er 24 muzikale Haspengouwers mee zingen
  🙂

  • Bart zegt:

   Haspengouws en Gents, en we zitten al met een hele ‘kudde’ uit West-Vlaanderen, afgetopt met enkele enthousiastelingen van net boven en onder de Moerdijk, dit wordt een meerstemmige, zelfs multiculturele zangstonde als je ’t mij vraagt … Fijn dus ! Beste Wim, een uitdaging zoals men dat pleegt te noemen ?