Gentse gesprekken: hoe sterk wordt het Gentse milieu-en klimaatbeleid?

Geplaatst door op 6 maart 2019

WOENSDAG 27 MAART, 20.00u. Buren van de Abdij willen, samen met Gentse burgerorganisaties, enkele keren per jaar een gesprek organiseren over een onderwerp dat van belang is van onze stad. We bijten de spits af met een onderwerp dat momenteel erg op de voorgrond staat in Vlaanderen en België: het klimaat-en milieubeleid.
Meer bepaald willen we kritisch onderzoeken wat het Gentse bestuursakkoord daarover zegt, en of dit zal volstaan om een krachtig beleid te ontwikkelen op dit gebied.
We vragen vertegenwoordigers van Natuurpunt Gent (Bart Vangansbeke), het Gents MilieuFront (Elina Bennetsen) en het energiecoöperatie EnerGent (Luc Meskens) hun gedacht zeggen over de verschillende onderdelen van het milieu-en klimaatbeleid in het nieuwe bestuursakkoord. De bevoegde schepen Tine Heyse reageert. Dirk Waelput, omgevingsambtenaar van de gemeente Eeklo die een opmerkelijk klimaat-en energiebeleid voert, waarbij burgerparticipatie hoog in het vaandel wordt gevoerd, laat zijn licht op het Gentse gebeuren schijnen.

Klik hier voor het facebookevenement.

Tijdstip: 27 maart, 20u
Plaats: herberg Macharius
Organisate: Buren van de Abdij in samenwerking met Natuurpunt Gent, het Gents MilieuFront en Energent.

Reacties zijn gesloten.