Gent duurzame stad

Geplaatst door op 31 januari 2014

Sint-Baafsabdij 191Ecologische duurzaamheid is binnen de Burenwerking  nooit een ijdel woord geweest. We hebben er in het verleden niet enkel over gepraat, maar hebben ook de handen uit de mouwen gestoken, denk maar aan onze stadslandbouwinitiatieven en uiteraard aan EnerGent, geboren in onze Herberg. Een nieuw project dat dat zich richt tot de actieve burger,tot  de enthousiaste Buur, daar willen we dan op vraag van het Gents Klimaatverbond ook graag even plaats voor maken :

Gent werd genomineerd in de We Love Cities-campagne van het WWF (World Wide Fund for Nature). De inzet: de titel van Global Earth Hour Capital 2014 binnenhalen. Daarin is Gent één van de 34 genomineerde steden. We nemen het op tegen wereldsteden als Seoel, Chicago, Rio de Janeiro, Mexico City, en ja, ook een provinciestadje genaamd Antwerpen. Deze publiekscompetitie verloopt volledig via online sociale media en roept de inwoners van de steden op nog tot 20 maart 2014 hun liefde te betonen voor hun (duurzame) stad. Op Valentijnsdag 14 februari krijgt de campagne een hoogtepunt. Dan vragen we de Gentenaars en de Gent-lovers om zoveel mogelijk hun liefde voor hun stad te tonen. Stemmen voor Gent kan op drie manieren :

  • door op de website www.welovecities.org/ghent de stemknop ‘vote’ aan te klikken. Je hoeft er geen persoonlijke gegevens achter te laten;
  • door op die site een suggestie te geven voor een duurzame upgrade van de stad;
  • en door via instagram met de hashtag #weloveghent een mooie/leuke/etc. foto van Gent te posten.

 Meer info vind je op www.gentsklimaatverbond.be en www.facebook.com/gentsklimaatverbond

Reacties zijn gesloten.