Geertrui Daem stelt voor – Viersprong … en dan zijn er De Boekenwurmen

Geplaatst door op 18 december 2015

Daem 1VRIJDAG 29 JANUARI, 20.00-22.00u. Een auteur als buur, fier op haar nieuwe creatie, dat vraagt om een avond in de Herberg. Uitgeverij Polis over Viersprong: “De golden sixties. Vier ongehuwde zussen, Mariëtte, Louise, Estelle en Judith, baten in een Vlaamse provinciestad Gasthof De Viersprong uit en proberen zo in hun levensonderhoud te voorzien. Het deftige pension is voor de zussen, die erg verschillen in leeftijd en karakter, een veilige, besloten haven die hun heel wat aanzien geeft. Maar tegelijk blijkt hun kleine wereld ook een beklemmend keurslijf waaruit ze met moeite kunnen losbreken. De schone schijn kan niet langer worden opgehouden wanneer de flamboyante Estelle beweert zwanger te zijn. Viersprong is het tragikomische verhaal van vier vrouwen die zich in een snel evoluerende en overwegend mannelijke maatschappij staande proberen te houden. De kleurrijke pensiongasten van verschillende rang, stand en overtuiging confronteren hen met een veranderende buitenwereld, en met – wat misschien nog meer bedreigend is – hun eigen verlangens en verwachtingen.”

Geertrui Daem zagen we laatst aan het werk in de abdijrefter, ter gelegenheid van het Literair Aperitief tijdens de Coyendansfeesten van 2015. Ze schreef sinds haar debuut Boniface (1992) verhalen, romans en toneel, waarvoor ze meermaals werd bekroond. Geertrui schrijft over ontwrichte gezinnen en mensen die meer van het leven verwachten dan ze krijgen.

Geertrui gaat in gesprek met journalist en voorzitter van de Buren John Vandaele, waarna ze een fragment uit het boek zal voorlezen. De avond krijgt vervolgens een feestelijke finale dankzij een muzikaal optreden van De Boekenwurmen.

Het spreekt voor zich dat je je die avond ook het boek kan aanschaffen, met dank aan Boekhandel Walry.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 29 januari, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.