Flecha – Spanje stemt – film met debat

Geplaatst door op 16 november 2015

flechaDINSDAG 15 DECEMBER, 20.00-22.00u, in De Centrale. Op zondag 20 december 2015 gaat Spanje naar de stembus. De kans dat de regeringspartij klappen zal krijgen is groot. De economische crisis en de talrijke corruptieschandalen doen namelijk brede lagen van de bevolking steigeren. Maar wat weten we eigenlijk van de toestand in Spanje? We weten dat het land sedert 2008 in een diepe economische crisis is verzonken. Maar wat zijn de gevolgen hiervan en wat betekent zo’n crisis echt voor de burger? In welke mate komt de samenleving onder druk te staan?
Onder meer met die vragen trok Jos Van Herreweghe begin november 2013 naar Zuid-Spanje. In Sevilla begon hij te stappen op de Camino de Santiago. Op zijn 1100 kilometer lange route naar Finisterra registreerde zijn camera gesprekken met bedrijfsleiders, burgemeesters, vakbondsactivisten, straatveegsters, religieuzen, boeren en diverse pelgrims op weg naar hun eindbestemming Santiago de Compostela. ‘Flecha’: een beeldverslag (35’) van een pelgrimstocht door een land in crisis.
We weten intussen ook dat de hoger opgeleiden Spanje verlaten. Alleen al in Gent hebben talloze Spanjaarden werk en woonst gevonden. Met drie van hen gaat MO*-journalist John Vandaele na de film in gesprek (Nederlands): Juanma López Díaz uit Sevilla (verpleger), Pilar Galera Bretones uit Madrid (quality manager) en Graciela Zaera Moraña uit Palencia (IT consultant). Over hoop, crisis, thuis- en nieuwland, alternatieven, kwaadheid en inzichten die wij (nog) niet kennen.

Een trailer van Jos’ documentaire vind je hier.

Organisatie: Buren van de Abdij, De Centrale, Victoria Deluxe

Waar: De Centrale vzw (turbinezaal), Kraankinderstraat 2 / Ham 72
Wanneer: dinsdagavond 15 december, 20u
Gratis inkom maar gelieve te reserveren op publiek.decentrale@gent.be

 

Reacties zijn gesloten.