Fire Fest

Geplaatst door op 13 februari 2019


ZONDAG 31 MAART, 13u30-22u30. Fire Fest is terug! De winter is voorbij en de lente is in aantocht… het licht en de warmte keren terug… wereldwijd wordt dit gevierd met feest, lekker eten en verhalen. Zo viert men in de Perzische cultuur Noroez: het nieuwjaars- en voorjaarsfeest.

Vanaf 13u30 gaan de poorten van de Sint-Baafsabdij open, in en rond de abdij kan je vanalles beleven!

Doorlopend (voor kinderen):

– Fal’e Hafiz: jouw toekomst voorspellen adhv de Iraanse poëzie
– De verhalenwerf: sprookjes, sages en legendes uit Iran, Turkije, Polen, China, Congo,…
– Verhalen uit Zuid-Amerika door Viejoteca met Linet Carrillo Isais (Mexico), Silvia Aguirre (Argentinië), Katherine Gonzalez (Colombia), Evlyn Sigler Saravia (Bolivia), Antonia Cesareo Pérez (Mexico)
– Verhalen uit Algerije met Ourdia Tablout
– Blind date with a book
– De WensMens maakt al je dromen waar!
– Koerdische muziek met Hussein Resul
– Marokkaanse, Iraanse en Zuid-Amerikaanse hapjes en drankjes

Voor volwassenen:
14u Poëzie van Nerkiz Sahin

14u30 – Ehsan Yadollahi van Arshe vzw en Linde Waeyaert van Huisvandemens geven uitleg over Fire Fest en vuurtradities in de wereld.

15u30 – Isfried Rodeyns (Quakers Gent) creëert een atonaal tapijt van klankrestante, gebaseerd op het verhaal van de windtelefoon. Door de willekeurige combinatie van klanken komen onverwachte ritmische en harmonische verbanden naar boven borrelen.

16u00 – Ashu Devgune (gediplomeerd Indisch danseres) en haar studenten nemen je mee op een betoverende reis door India. Doorheen de verschillende choreografieën leer je verschillende Indische regio’s en hun dansstijlen kennen.

17u30 – You On Stage (YOS) Part I – Schrijf je zelf verhalen, gedichten of andere teksten? Wil je deze graag eens voor een publiek brengen, in de magische setting van de Sint-Baafsabdij? Dan is YOS hiervoor het uitgelezen moment. Inschrijven voor dit open mic-moment kan via joris@humusvzw.be.

18u30 – Al meer dan 15 jaar is Mieke Felix een vaste waarde onder de Gentse vertellers op de Gentse Feesten. Op Fire Fest brengt ze een verhaal, geïnspireerd door de Mattheüspassie. Dit doet ze samen met haar neef Simon Felix die magische klanken uit zijn elektrische gitaar tovert.

19u30 – You On Stage Part II

20u30 – Jan Ducheyne schreef een gedicht voor Fire Fest. Daarnaast speelt hij met woord en taal, en improviseert hij met zijn andere materiaal.

21u30 – Los amigos del Flamenco sluiten de avond af met een vurige Flamenco muziek en dans!

De host van al dit moois is FATIH!

Fire Fest is een samenwerking tussen VOEM, de Buren van de Abdij, Arshe vzw, August Vermeylenfonds en Stad Gent.

Reacties zijn gesloten.