Fernant Zeste invites … Don Croissant & Vincent Slegers

Geplaatst door op 30 juli 2017

VRIJDAG 1 SEPTEMBER, 20.00-22.00u. Met ‘Fernant Zeste Invites’ gaan we het nieuwe schooljaar in. Buur en bard Fernant Zeste organiseert elk jaar enkele intieme concertavonden in de herberg. Elke avond komen een aantal talentvolle muzikanten aan bod die het beste van henzelf geven. In het verleden onder meer Christina Wolfe, Chuck Paisley, Axelle en Lajos Tauber, Jasmien Arnout, Tegen Beter Weten In, Bad Temper Joe, Baja Koba, Easy Dodo, Rosemary Blue, Bruno Deneckere, Rianto Delrue, Celien De Pelecijn en uiteraard Fernant zelf. Vandaag begroeten we twee veelbelovende  gasten, goed voor drie opeenvolgende korte sets, die ze opdragen aan de op 1 september 2005 overleden legendarische bluesmuzikant RL Burnside.

Don Croissant, een 69-jarige rhytm & bluesmuzikant afkomstig uit Ledeberg, speelde in 1966 als Little Jimmy (and the Sharks) nog het voorprogramma van de Rolling Stones. Later werd hij door Roland en Jean Blaute opnieuw opgepikt om op Mallemunt te spelen, en sindsdien is Marc Claeys niet meer weg te denken uit de Belgische muziekwereld. Meer info vind je hier.

Vincent Slegers is amper 23 maar staat nu al bekend als een begenadigde vertolker van de Amerikaanse rootsmuziek, in het bijzonder de North Mississippi Hill Country Blues.De Gentse jury van Artiest zoekt Feestneus beoordeelde indertijd zijn aanvraag als volgt: “Onwaarschijnlijk authentiek klinkende blues van eigen bodem. Rauw, doorleefd en gepassioneerd. De jury was opgetogen opnieuw een dergelijke sterke bluesmuzikant te kunnen opnemen in de selectie”. Voila, meer moet dat niet zijn, tenzij je hier nog eens klikt.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdagavond 1 september, 20u.
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.