Fernant Zeste inviteert

Geplaatst door op 28 juni 2016

jasmienVRIJDAG 2 SEPTEMBER, 20.00-22.00u. Buur en bard Fernant Zeste nodigt voor een tweede keer dit jaar enkele talentvolle muzikanten uit om het beste van henzelf te geven op het herbergpodium. In de eerste editie genoten we van de muziek van Christina Wolfe, Chuck Paisley, Axelle en Lajos Tauber.Vanavond twee ‘Nederlandstalige’ sets:

Jasmien Aernout brengt al bijna vijftien jaar haar eigen nummers en begeleidt zichzelf op gitaar. Ooit in het Engels, even in het Nederlands-officiële variant, nu in haar moedertaal (en die van vele Gentenaars), het West-Vlaams. In kwetsbare maar recht-voor-de-raapse liedjes beschrijft ze haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Die beschouwingen zijn soms even hilarisch als ruw of emotioneel. Haar vertrekpunt is doodsimpel: zichzelf.
In 2015 presenteert ze met ‘Geboetseerd’ haar eerste plaat.

tegen beter weten in

Tegen Beter Weten In! omschrijft zichzelf als een licht gestoord doch zindelijk akoestisch duo uit het Antwerpse. Deze rakkers brengen een als het ware emotionele rollercoaster, geen onderwerp of gevoel wordt uit de weg gegaan. Maar één ding is zeker: nadat de laatste noot is uitgestorven, overheerst hetzelfde gevoel van intens welbehagen als op een luie zondagochtend in foetushouding onder uw warm donsdeken. Ze houden het simpel: een microfoon voor de ene en een gitaar voor de andere. Meer moet dat gewoon niet zijn.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 2 september, 20u.
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.