Faran Flad – Swing the Candle

Geplaatst door op 30 april 2017

VRIJDAG 19 MEI, 20.30-22.00u. Halfweg het voorjaar een bekende topper uit eigen buurt, intussen kind aan huis, Angelsaksische folk op zijn allerbest. Faran Flad, een naam met wortels in de Germaanse, Keltische en Engels taal betekent zoveel als “schitterend reizen” en dat is letterlijk wat dit septet wil doen. Ze bewandelen nieuwe paden om oude bestemmingen te bereiken. Traditionals in hun zuivere vorm of met een eigenzinnig arrangement, tussendoor eigen werk. Hun muziek is soms intimistisch en dan weer vrolijk uitbundig, soms zuiver instrumentaal en dan weer een vocaal feest met Heather als centrale figuur, kortom voor elk wat wils.

In 2014 brachten ze muziek uit hun eerste cd, Maiden Voyage, in 2015 kregen we tot ons genoegen als eersten een uitgebreide try-out van hun nieuwe cd-in-ontwerp, vandaag krijgen we die tweede cd, Swing the Candle, uiteindelijk te horen.

Voor Flaran Flad tekenen Erwin Libbrecht (gitaar, bouzouki en vocals), Heather Grabham (tinwissel en vocals), Luc Pilartz (viool), Jan Debrabandere (gitaar en vocals), Bart Deblaere (percussie), Elke De Meester (accordeon) en Koen Dewaele (bas).

Meer info over de groep op hun facebookpagina, een recent fragment van hun muziek vind je hier.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdagavond 19 mei, 20u30
Toegang uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.