Faran Flad sluit het voorjaar feestelijk af

Geplaatst door op 31 mei 2015

Faran Flad 01ZONDAG 5 JULI, 15.00-17.00u. We sluiten het voorjaarsseizoen af met een intussen bekende topper uit eigen buurt, Angelsaksische folk op zijn allerbest. Faran Flad, een naam met wortels in de Germaanse, Keltische en Engels taal betekent zoveel als “schitterend reizen” en dat is letterlijk wat dit kwartet wil doen. Ze doen dat langsheen nieuwe paden om oude bestemmingen te ontmoeten, en die kunnen Iers zijn, maar even goed Engels. Tussendoor brengen ze eigen werk. Hun muziek is soms intimistisch en dan weer vrolijk uitbundig, soms zuiver instrumentaal en dan weer een vocaal feest met Heather als centrale figuur, kortom voor elk wat wils, een waardig orgelpunt achter een goedgevuld halfjaar Buren.
In 2014 brachten ze muziek uit hun tweede cd, Maiden Voyage, en intussen werken ze keihard aan een opvolger, die vandaag op ons podium een eerste uitgebreide try-out krijgt.
Voor Flaran Flad tekenen Erwin Libbrecht (gitaar, bouzouki en vocals), Heather Grabham (tinwissel en vocals), Luc Pilartz (viool), Jan Debrabandere (gitaar en vocals), Bart Deblaere (percussie), Fré Vandaele (tinwissel en bodhran), Elke De Meester (accordeon) en Koen Dewaele (bas).

Meer info over de groep op hun website,
meer fragmenten van hun muziek vind je onder meer hier en hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, bij goed weer op een buitenpodium op het herbergterras
Wanneer: zondagnamiddag 5 juli, 15u-……
Toegang uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.