Erfgoeddag 2018 in de Sint-Baafsabdij: “Kiezen”

Geplaatst door op 10 april 2018


ZONDAG 22 APRIL, 10.00-18.00u. Thema van erfgoeddag 2018 is ‘Kiezen’ … en is er een meer passende plaats in Gent waar dit onderwerp aan bod kan komen dan de Sint-Baafsabdij. De vrijwilligers van de Buren togen aan het werk en toverden verschillende activiteiten uit hun hoed, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Staat de Sint-Baafsruïne symbool voor de malaise in de kerk? En toch, ook nu nog kiezen mensen ervoor om in te treden in een abdij. Wat houdt dat in? Paul Oyen heeft zich hierin verdiept en geeft tekst en uitleg in de voormalige kapittelzaal, de plaats waar de monniken samenkwamen.
Konden zij eigen keuzes maken, of telde enkel de regel van gehoorzaamheid? Trouwens, hoe werd een abdt gekozen?

De meeste activiteiten worden in de loop van de dag enkele keren hernomen, andere zijn doorlopend in de voor- of namiddag. Meer info over de activiteiten vind je op onze website.

Het spreekt voor zich dat alle activiteiten gratis zijn en ook de abdij intussen gewoon bezichtigd kan worden. Ook de Herberg Macharius zal doorlopend open zijn en biedt een glaasje verfrissing – naar we hopen – of een opwarmertje – bij minder goed weer, maar daar denken we nog niet aan.

Allen van harte welkom, en we wensen iedereen een fantastische erfgoeddag.

Klik hier voor het facebookevenement.

Reacties zijn gesloten.