Een week mama, een week papa?

Geplaatst door op 7 januari 2015

9789401417440DONDERDAG 12 FEBRUARI, 20.00-22.00u. Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, los van hun leeftijd, een heftige gebeurtenis. Zo’n scheiding zet hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop. ‘Thuis’ wordt vanaf nu ‘bij mama’ en ‘bij papa’. Hoe ga je als ouder om met de onrust, boosheid en het verdriet van je kind(eren)? Hoe kan de omgeving kinderen en ouders tot steun zijn? Wat kan je als grootouder, als leerkracht, als leider van de jeugdbeweging betekenen?
Claire Wiewauters vertrekt vanuit de ervaring van kinderen. Ze adviseert ouders hoe ze hun kinderen op een gepaste manier kunnen ondersteunen. Aandachtig kijken naar het gedrag van kinderen en luisteren naar hun verhaal helpt om een zicht te krijgen op wat kinderen nodig hebben. Pasklare antwoorden zijn er niet, wel enkele richtingwijzers. Deze helpen ouders om de scheidingsstorm te trotseren en het herstel van veerkracht bij het kind te bevorderen.

Claire Wiewauters is pedagoog en psychotherapeut voor kinderen, jongeren en gezinnen. Ze is verbonden aan het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en doceert aan de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee. Ze is samen met Monique Van Eyken auteur van het boek ‘Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben’, uitgegeven bij Lannoo in juni 2014. Het boek wordt ter plaatse na de lezing aan verminderde prijs (16 euro) te koop aangeboden.

Activiteit in samenwerking met de Gezinsbond

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 12 februari, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.