Een laatste groet

Geplaatst door op 12 september 2015

laatste groetDONDERDAG 29 OKTOBER, 20.00-23.00u. Het besef van sterfelijkheid is het beste medicijn om het leven draaglijk te maken. De dood moet u niet het leven kosten. Niet de dood maar u heeft het laatste woord. Dit is geen pretentie van onsterfelijkheid, om de dood te willen beheersen. Maar zoals sterven letterlijk betekent: overlijden, dat wil zeggen “over het lijden heen”, zo zou overleven kunnen betekenen: over het leven heen, of nabestaan wordt dan: ook daarna blijven bestaan.
John Vandaele (journalist bij MO-magazine en bezieler van de Buren van de Abdij) ontvangt 4 sprekers en modereert de avond.
Pascale Baelden is de vrouw achter Story Box. Zij bouwde een stevige interviewervaring op als journaliste bij ondermeer weekend Knack, Feeling en Sabato. Zij voerde levensbeschouwelijke gesprekken met oa Giorgio Armani, Jacky Ickx, Gilles De Bilde, Dani Klein, Raf Simons, enz … Met Story Box tekent ze het verhaal van mensen op. Een eigen levensverhaal om te vereeuwigen. Om nu of later te schenken.
Tante Lies (Kristel Busschaert) is auteur van het boek Niet zomaar. Tante Lies (Kristel) schreef het boek na het overlijden van haar oudste metekindje. Over het boek schrijft Lut Celie, bezielster van De Bleekweide het volgende: “Zo eerlijk, mooi mixt Tante Lies haar verdriet met liefde. In miniatuurtjes, over leven en lijden dag na dag, grote emoties, kleine verhalen, dikke tranen.”
Siska Verbrugghe is oprichtster van Back to nature. Ze biedt een ecologisch alternatief voor een hedendaagse manier van begraven, cremeren en symbolisch afscheid nemen. Esthetische, eenvoudige en pure producten, ontworpen voor ons welzijn en dat van de komende generaties. Even stilstaan en nadenken over onze laatste reis kan reeds de gemoedsrust in deze moeilijke en soms angstaanjagende evenwichtsoefening al voor een stuk in balans brengen.
Pierre Stepman is rouw- en verliesconsulent. De begrafeniswereld is een bedrijf met een garantie aan klanten. Het is een gesloten bedrijf waarin de inzage van de klant, de sterveling niet gewenst is. Overmand door verdriet onderga je de aanbieding en de vaak te gepeperde factuur. Het kan anders. Hij is in samenspraak met Patrick Somers en claire van de abbeele uitgever van de Herdenkingskalender. Een kalender waar je de namen van de dierbare overledene noteert in plaats van ze te doorstrepen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdag 29 oktober 2015, 20-23u
Toegang gratis

 

Reacties zijn gesloten.