The Economics of Happiness

Geplaatst door op 29 januari 2013

ZATERDAG 23 FEBRUARI, 20.00u. ’t Is crisis. De economie draait niet meer, het milieu en het klimaat zijn naar de knoppen. En ook de mens draait zot. Voor zover mensen niet ziek worden van vervuiling, stoppen ze zichzelf vol met pillen om stress en onzekerheid de baas te kunnen. Kortom, het loopt fout. Om dit vast te stellen hebben we de film ‘The Economics of Happiness‘ echt niet nodig, maar de film brengt een uitgebreide inventaris en legt verbanden: mondialisering, fundamentalisme, schaalvergroting, verminderen van biodiversiteit, klimaatchaos, werkloosheid, financiële crisis, …Er zijn relaties én er zijn oplossingen. Onafhankelijk van de bestaande machtsstructuren kunnen mensen werken aan een andere toekomst.
De film brengt het relaas van mensen die opkomen tegen deregulering, tegen wetteloosheid en doet verslag van pogingen om op lokaal vlak terug te komen tot een economie, tot een samenleving op mensenmaat. Lokalisering vervangt globalisering.
Economics of happiness is een film die uitnodigt tot discussie en commentaar. De in-en uitleiding neemt Dirk Holemans van de vzw Oikos voor zijn rekening.

Meer info over de film en over het project vind je op hun website.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdagavond 23 februari, 20u.
Toegang gratis

 

1 reactie op The Economics of Happiness

  • Andreas Danekes zegt:

    Beste geburen, genoeg wollen sokken weggegooid. Leer toch stoppen ! Kom zondagnamiddag 24 februari in de Herberg kijken hoe Brigitte vingervaardig het klassieke stop- of maasei hanteert. Hard-boiled ! We lachen met de crisis !