Duo Salvérius & Vandenabeele

Geplaatst door op 25 februari 2014

SalveriusVRIJDAG 10 OKTOBER, 20.00-22.00u. Na enkele muziekstages kwamen Sara en Wouter elkaar weer tegen in verschillende formaties: Transpiradansa, Olla Vogala, Folklof met Elly Aerden,… waarmee ze tot in Griekenland en Zuid-Afrika optraden. De klank en de swing van de accordeon en viool pasten zo goed samen dat ze besloten om als duo verder samen te spelen. Ze spelen een mix van het repertoire van die verschillende projecten maar meer en meer ook nieuwe eigen nummers, aangevuld met hun geliefkoosde traditionals uit Griekenland, Ierland en Roemenië. Verder brengen ze ook nummers uit het solo album Chansons sans paroles en soms eens een compositie van Manos Hadjidakis of Philippe Thuriot.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 10 oktober, 20-22u
Toegang gratis

Wouter Vandenabeele is een internationaal erkend violist, componist en bezield lesgever. Hij speelde concerten aan de zijde van de Senegalese peulviolist Issa Sow en leidde het prestigieuze Hadzidakis-project voor de Olympische Spelen in Athene in 2004. Hij trad op met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. Hij werkte samen met Zuidafrikaanse muzikanten en speelde ook daarmee tal van concerten in België en in Zuid Afrika (o.a. in Soweto). Hij werd gevraagd door het Gentse stadsbestuur om muziek te schrijven voor het vuurwerk op de nationale feestdag op 21 juli 2005 en hij werd ook gevraagd voor de opening van de Handelsbeurs in Gent. Het voorbije jaar speelde hij op een aantal grote Engelse festivals (waaronder Womex en National Theater in londen) met de Senegaleze groep Daby Baldé, in het Midden Oosten met Macadi Nahhas en in China met Olla Vogala. In 2000 werd hij genomineerd voor beste muzikant en in 2002 als beste arrangeur door de ZAMU en in 2008 genomineerd voor de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.
Sara Salvérius koos op 14-jarige leeftijd voor chromatisch accordeon en kreeg les van Patricia George. In 2005 besloot ze verder te studeren aan het conservatorium, het eerste jaar in Antwerpen, waar ze les kreeg van Ludo Mariën en vanaf het tweede jaar in Gent, waar ze in juni 2010 afstudeerde bij Philippe Thuriot.
 Buiten school is Sara actief in de folk- en wereldmuziek. Ze volgde verschillende stages (o.a. bij Wouter Vandenabeele, Troissoeur, Daau, Ethno Zweden,…). Ze was lid van Griff en het jongerenorkest Transpiradansa! waar ze zowel in binnen- als buitenland mee optrad. Ook was ze gastmuzikant op de 2de cd van Aurélia (Hypnogol), Olla Vogala (Live in de St-Baafsabdij) was ze artistiek leider van de stage ‘Flanders Ethno’ en gaf ze samenspelstage in Gooik. Sinds 2008 geeft ze accordeonlessen in de muziekschool van Geraardsbergen en Gentbrugge.

Reacties zijn gesloten.