Duo Pankaj Van Caeneghem & Chiara Van Steenberge

Geplaatst door op 26 maart 2018


ZONDAG 8 APRIL, 15.00. Duo Pankaj Van Caeneghem & Chiara Van Steenberge brengen deze zondagse nammiddag een klassiek programma voor zang en gitaar… Een reis door het oude Catalonië naar het klassieke Wenen… Van de Spaanse Romantiek tot poëtisch Engeland. Een reis van de ziel door utopia, melancholia en amor.

Het gitaar en zang duo probeert bij het publiek een nieuwe wereld van klank en muziek te ontsluieren. Ze spelen niet enkel de originele klassieke zang & gitaarduo’s, maar wagen zich ook aan lichtere genres en arrangementen van vroeger en nu. Het is muziek die toegankelijk is voor ieder individu die openstaat voor intieme en melodieuze klanken. De vriendschap, de passie om mooie muziek te presenteren en de lof over hun optredens zijn de drijfveren in hun muzikale samenwerking.

Chiara Van Steenberge is een veelzijdige zangeres. Ze (°1992) groeide op in een muzikale familie. Haar moeder zong al van kindsbeen af en Chiara trad in haar voetsporen. Ze begon als 6-jarige in het kinderkoor van Bevegem. Daarnaast nam ze lessen piano en toneel aan het SAMWD te Zottegem, waar ze vanaf 2008 ook klassieke zang volgde bij Jolien De Gendt. Ondertussen nam ze deel aan masterclasses bij o.a. Gidon Saks en Marcos Pujol. Later zong ze in het operagezelschap Scoppio di Vesuvio (Conservatorium Gent) bij de opvoering van Cosi fan Tutte. Naast het klassieke repertoire zong ze ook musical- en popstukken in popkoor Sing Out Loud in Zottegem. Nu zet ze haar studies klassieke zang verder aan de academie van Gentbrugge bij Ann Pardon en Mieke Van Uytvanck.

Pankaj Van Caeneghem is een gepassioneerd liefhebber van klassieke muziek. Hij studeerde in 2013 af aan de Academie De Kunstbrug te Gentbrugge met grote onderscheiding bij Carlos Ramalhete voor gitaar en bij Philippe Sierens voor kamermuziek. Met enthousiasme nam hij in 2013 deel aan de wedstrijd voor Belfius Classic en kon zich als laureaat plaatsen in de finale. Hij concerteerde in diverse ensembles, gaande van een pianoduo, duo viool en gitaar alsook van gitaarduo’s tot een gitaarsextet. Recentelijk concentreert hij zich op performances voor zang en gitaar.

Al eens luisteren? Volg deze link!

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondagnamiddag 8 april, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.