Dulcisona – Heaven Full of Stars

Geplaatst door op 18 mei 2016

Dulcisona 1

ZONDAG 19 JUNI, 15.00-16.00u. Dit weekend worden we verwend. Na het Midzomernachtconcert op zaterdag vindt op zondagnamiddag nog een kooroptreden plaats in de refter. Het Gentse koor Dulcisona brengt er het a capella concert Heaven Full of Stars.

Dulcisona is ontstaan uit een initiatief van enkele leraren en vrienden van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg. Onder de vleugels van dirigente Marian Steyaert groeide de groep uit tot een volwaardig koor dat in 1984 de naam Dulcisona kreeg en vanaf 2003 via de provinciale koorzangtoernooien een vaste plaats verwierf in de ere-afdeling. Gaandeweg werd een uitgebreid repertoire opgebouwd van renaissance tot twintigste-eeuwse koormuziek. In 2008 werd Dulcisona finalist in de koorwedstrijd Koor van het Jaar georganiseerd door Koor en Stem in samenwerking met Canvas en Klara.

Daarnaast werkte Dulcisona samen met orkesten als I Fiamminghi en de Filharmonie en met dirigenten als Kurt Bikkembergs, Rudolf Werthen, Grant Llewellyn en Chikara Imawura. Op het programma stonden onder meer operafragmenten van Wagner en Verdi, het “Inferno” van Rosseau, de “Negende symfonie” van Beethoven, de “Rubenscantate” van Benoit, de “Carmina Burana” van Orff, het “Requiem” van Fauré en de integrale uitvoering van het “Weihnachtsoratorium” van Bach.

Op 11 september 2011 voerde Dulcisona in het kader van het Festival van Vlaanderen samen met het Brussels Philharmonic – Vlaams Radio Orkest, het Vlaams Radio Koor, het Gents Madrigaalkoor en het knapenkoor In Dulci Jubilo het “War Requiem” van Benjamin Britten uit in het BOZAR in Brussel als eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 – toen dag op dag tien jaar geleden. De uitvoering van dit magistrale epos onder leiding van Sir Neville Marriner werd voor de uitvoerders en het publiek een fel gesmaakt muzikaal hoogtepunt.

De uitvoering van La Petite Messe Solennelle van Gioacchino Rossini, op 5 juli 2015 in Nassogne, was zonder twijfel een topevenement op het Dulcisona palmares. Het concert, in samenwerking met onder andere bas Werner Van Mechelen en tenor Yves Saelens, kaderde in het 58e “Royal Juillet Musical de Saint-Hubert” en in het kader van het “Festival de Wallonie”. De tweede uitvoering van dit werk, in november 2015 in Gent, lokte maar liefst 500 mensen en was een tweede hoogtepunt dat jaar.

Vandaag brengen zij werk van Absil, Vaughan Williams, Camille Saint-Saens, Stanford, Rheinberger, Raczynski, Whitacre, Sandstrom, Clausen en Esenvalds. Wil je een voorproefje ? Klik gewoon hier.

Waar: Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 19 juni, 15u
Toegang gratis, reserveren niet mogelijk, op tijd komen is zoals steeds de boodschap !

1 reactie op Dulcisona – Heaven Full of Stars