Dubbele boekpresentatie & expo: Willy Somer’s ‘Magma’ & ‘Werken op papier’ van Diego Joosten

Geplaatst door op 19 april 2019


ZONDAG 12 MEI, 10u45
Vandaag presenteren we in herberg Macharius niet één maar twee boeken…’Magma’ de nieuwe poëziebundel van dichter Willy Somers en ‘Werken op papier’, een overzichtscatalogus van kunstenaar Diego Joosten. Tijdens de voorstelling wordt er werk van Diego, waaronder de illustraties voor de bundel, getoond in herberg Macharius.

De poëziebundel Magma, geïllustreerd door Diego Joosten, zal ingeleid worden door de dichter zelf. Uiteraard draagt Willy ook een aantal werken voor.

Willy Somers werd geboren te Niel in 1942. Van opleiding is hij leraar moderne talen. Twintig jaar was hij schepen van cultuur en onderwijs in zijn gemeente. Nadien nog elf jaar voorzitter van de Cultuurraad. Bijna veertig jaar is hij nauw verbonden geweest met het plaatselijke Pichak teater waarvoor hij teksten schreef, vertaalde of bewerkte en de regie voerde.

Zijn voorliefde gaat uit naar poëzie. Steeds heeft hij gedichten geschreven maar pas laat is hij begonnen ze per thema te rangschikken en uit te geven in eigenbeheer. Ondertussen ontstaan nog steeds nieuwe gedichten en bundels. Een inspiratiebron zijn ook de vele reizen (Griekenland, Cuba, Iran, China,Japan…). Zijn poëzie (ook de reisgedichten) steunt op twee pijlers: zijn sociale bekommernis en engagement en zijn homo-zijn.

Werken op papier van Diego Joosten is een overzichtcatalogus met een selectie van werken op papier die de kunstenaar over gans zijn ouvre heeft gemaakt.

Uit duizenden werken heeft Diego een representatieve selectie proberen te maken van zijn werken op papier door de jaren heen. De lezer krijgt inzage in zijn schetsboeken, tekeningen, aquarelen, gouaches, grafiek, prints, voor- en na studies en installaties gerealiseerd tussen 1985 en 2019. Hij nodigt u uit om mee in de discussie te gaan.

Schepen Annelies Storms zal de inleiding van Diego’s boek verzorgen.
Meer info, en vooral, meer beelden van Diego’s werk vind je op: http://diegojoosten.be

De boekvoorstelling wordt gepresenteerd door moderator Jo van Damme en het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Remi Laplasse, Uma, Esra Van Tassel en Ann Verdonck.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondag 12 mei, 10u45
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.