Dringend gezocht : buurt-vertellementers

Geplaatst door op 15 oktober 2012

ZONDAG 4 NOVEMBER, 14.00-16.00u. Verhalen voor de winterslaap – De verhalen, ze dwarrelen als herfstbladeren uit de lucht: talrijk en kleurrijk. Draag jij je steentje bij?
Deze zondag geven we aan vertellers de kans om neer te dwarrelen in de ruïne van de Sint-Baafsabdij en er een kort verhaal te brengen. Ergens op een beschutte plek of de herfstwind trotserend – je kan ter plekke een plekje kiezen: onder de boom-zuilen van de ‘groene kerk’, tussen grafstenen of grafkelders-op-maat, in de pandgangen, de binnentuin of bij de waterput,… Voor één dag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij. Het weer deert ons niet: wij zorgen voor warme dekentjes, de Buren Van De Abdij voor hete pannenkoeken. Wat wil je nog meer om de herfstvakantie in schoonheid af te sluiten?
Kortom: van Stoel tot Stoel zoekt vertellers, met veel of weinig ervaring, die één of meerdere korte verhalen (van max. 10 minuten) willen vertellen voor een publiek van alle leeftijden. Je kan je verhaal meerdere keren vertellen, telkens voor een klein publiek. De keuze van het verhaal is vrij, zolang het maar past in de setting van de ruïne.
Wat krijg je ervoor terug? Een leuke namiddag, een enthousiast publiek, een drankje, lekkere pannenkoeken en een plaatsje op de eerste rij voor het aansluitende Nepalese lichtfeest. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je metéén in via info@vanstoeltotstoel.be of via: de.wolk@gmail.com, telefonisch bij abdijbuur Jan Vandemeulebroeke op 0486-52 15 60.

Wanneer: zondag 4 november 2012, 14-16u
Waar: in de Sint-Baafsabdij
Meer info op www.landjuweelfestival.be

Voor de vertellers is volgend programma voorzien:
13.00u.: korte rondleiding in de Sint-Baafsabdij
13.30u.: kies je vertelplek
14.00 tot 16.00u.: vertellen!
16.00 tot …: napraten

3 reacties op Dringend gezocht : buurt-vertellementers

 • Schouls Robert zegt:

  wil dat wel eens proberen
  gr. Bob

  • Jan Vandemeulebroeke zegt:

   Dank je wel, Bob, welkom!
   Bovendien wordt voor alle vertellers een lunch voorzien in de Herberg Macharius (12u00).
   Zo krijgen jullie de kans om even kennis te maken, eventueel vertel-coalities te smeden,…
   Je krijgt nog een mail van VanStoelTotStoel, met meer tekst & uitleg.
   nog vragen? Bellen! Mailen!

 • Guen zegt:

  De verhalen die verteld zullen worden… dienen die van thema best aan te sluiten op het lichtjesfeest? Of mag het een middeleeuws sprookje zijn? Of maakt dat allemaal niet zo uit??

  (sta sinds gisteren al ingeschreven)