Deconinck & zijn kompanen

Geplaatst door op 17 januari 2016

Jan-De-Coninck-door-Hendrik-BraetVRIJDAG 19 FEBRUARI, 20.30-22.00u. Van bij de start mochten de Buren van de Abdij rekenen op de bereidwillige medewerking van buurtbewoner en jazz-trompetist Jan De Coninck. Bij het Midzomerconcert 2011 staat hij samen met de De Cauter’s en Tcha Limberger op het groot podium in de refter, en sindsdien is hij er muzikaal niet meer weg te slaan. In 2012 opent de Herberg de deuren, en Jan staat met de regelmaat van de klok op ons concertpodium. Samen met Koen De Cauter & zonen, met Tcha Limberger, met Nomad Swing, Lamoral en de Kleine Bezetting, met recht en reden een vaste waarde, meestal onopvallend, zonder kapsones, zichzelf veel te veel wegcijferend. En dat vanavond voor de niet minder dan twintigste keer …

Jan introduceerde in november zijn ‘Jonge Honden’, jonge muzikanten met punch waarin Jan wel gelooft, nu zijn ‘Kompanen’ die Jan omschrijft als “Zij zweven, als vogels, in rondjes boven gekende plaatsen in het jazzlandschap”. Mooi, meer moet dat echt niet zijn.
Line-up van de tweede editie: aan de piano Karel Cuelenaere, op de contrabas Kobe Boon en aan de drums Jan Van Steenbrugge.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdag 19 februari, 20u30
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.