De Wijkwerf van EnerGent – infomoment

Geplaatst door op 10 november 2015

Wijkwerf_15_decemberDINSDAG 15 DECEMBER, 20.00-22.00u. EnerGent en de Buren van de Abdij zijn in oktober gestart met een nieuw project om de Gentse wijk Macharius-Heirnis energiezuiniger te maken: de Wijkwerf. Je wil je huis energiezuiniger maken, maar ziet op tegen de rompslomp? Klop dan dit najaar aan bij Wijkwerf, een nieuw project van de Gentse energiecoöperatie EnerGent en de Buren om de Gentse wijk Macharius-Heirnis energiezuiniger te maken. Buurtbewoner en EnerGent-voorzitter John Vandaele legt uit: “Wijkwerf is een initiatief waarmee we de inwoners van de Gentse wijk Macharius-Heirnis, en bij uitbreiding van heel Gent, willen aanzetten en helpen om samen hun woning energiezuiniger te maken of te renoveren”.
Door het samen via de Wijkwerf te doen, vergt de renovatie minder zorgen van de huiseigenaren (ook verhuurders). “Op die manier kunnen we ook een betere prijs van zorgvuldig geselecteerde aannemers bekomen. We willen daarbij een echte dynamiek creëren in de wijk, een gevoel van ‘we-doen-allemaal-samen-onze-wijk-een-kleedje-aan’ en dat proces, die werf, ook als dusdanig zichtbaar maken. Met een muurschilderij, affiches, borden, bijeenkomsten, …”, verklaart Wijkwerf-coördinator Ben Bleys. Buurtbewoners kunnen bij Wijkwerf terecht voor alle info en ondersteuning voor vijf geselecteerde werken: hellend dak isoleren aan de binnenkant, sarking (hellend dak isoleren langs buiten), zoldervloer isoleren, gevelisolatie en het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. “Wij selecteren een geschikte aannemer voor u, bieden u de best mogelijke prijs, informeren u over premies en coördineren ook de werken”, aldus nog de coördinator.

Vanavond vindt een tweede infovergadering voor bewoners plaats in onze Herberg. Wil je meer weten? Neem contact op met coördinator Ben Bleys, op 0468/28.61.23 of via wijkwerf@energent.be.

De Wijkwerf is een project met steun van de Koning Boudewijnstichting en de Stad Gent. Ook de Gezinsbond, het Gents Milieufront, Beweging.net, Broederlijk Delen en de Gentse Klimaatcoalitie staan achter het project, meer info vind je op www.energent.be/wijkwerf

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: dinsdagavond 15 december, 20u
Toegang uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.