De Wijkwerf is op komst !

Geplaatst door op 8 juli 2015

levende-windmolenEnerGent start in het najaar de “Wijkwerf” op, een initiatief waarmee ze de inwoners van de Gentse wijk Macharius-Heirnis, en bij uitbreiding van Gent, willen aanzetten en helpen om samen hun woning energiezuiniger te maken of te renoveren.
Door dat samen via de Wijkwerf te doen, vergt de renovatie minder zorgen van de huiseigenaren (ook verhuurders) en kunnen ze ook een betere prijs van zorgvuldig geselecteerde aannemers bekomen. EnerGent wil daarbij een echte dynamiek creëren in de wijk, een gevoel van ‘we-doen-allemaal-samen-onze-wijk-een-kleedje-aan’ en dat proces, die werf, ook als dusdanig zichtbaar maken.
Het project wordt mee gesteund door de Buren van de Abdij en sociale bewegingen uit het Gentse zoals de Gezinsbond en het Gents Milieufront. Er lopen nog gesprekken met andere sociale bewegingen.
Om van de Wijkwerf een succes te maken, heeft EnerGent een subsidie aangevraagd en bekomen van het Fonds Duurzaam MaterialenBeheer (dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting) en mogelijks ook van Stad Gent. Dat laat hen toe om iemand aan te werven die het project coördineert en het samen met EnerGent en de Buren van de Abdij aanstuurt.
Wie geïnteresseerd is in de vacature, kan er op de website van EnerGent (klik hier) meer over vernemen.

Reacties zijn gesloten.