De waarde van vrijwilligerswerk in de thuiszorg

Geplaatst door op 23 september 2016

thuiszorgDONDERDAG 13 OKTOBER, 13.00-16.00u. Met een lezing door Kris Gelaude en aansluitend een infomiddag wil Thuiszorg De Zon ons wegwijs maken in de wereld van de thuiszorg.

Wat kan je betekenen als vrijwilliger in de thuiszorg?

Dankzij jou kunnen mensen, jong én oud, thuis (blijven) wonen, ook als ze ziek zijn of andere problemen hebben. Je geeft ook ademruimte aan partners, zonen, dochters… die dag in dag uit thuis zorgen voor hun familielid.

Enkele voorbeelden

  • Je gaat voor een uurtje langs bij iemand in je buurt die hulp nodig heeft bij de maaltijd. Je bereidt het nodige voor (eten opwarmen, boterhammen smeren, koffie zetten…) en houdt gezelschap tijdens de maaltijd.
  • Je biedt een hoogbejaarde dame veiligheid door ’s nachts aanwezig te zijn bij haar thuis.
  • Je past op woensdagmiddag op een kleuter met een beperking, gaat met hem wandelen, helpt hem bij het eten… Dankzij jou kunnen de ouders even de tijd nemen voor een boodschap, tuinwerk of het huishouden.

Wat mag je verwachten?

Overdag of ’s nachts, in de week of in het weekend? Je kiest als vrijwilliger bij Thuiszorg De Zon zelf wanneer, waar en hoe vaak je je inzet. Je mag rekenen op professionele begeleiding, een rijk vormingsaanbod, een kostenvergoeding en verzekering.

Benieuwd?

Kom naar de infomiddag. Voor het inspirerend woord zorgt mevrouw Kris Gelaude, veelzijdig auteur. Zij brengt een lezing over de waarde van vrijwilligerswerk in de thuiszorg.

Wanneer: donderdag 13 oktober, infomiddag: 13-16 uur, lezing: 14-15 uur
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, Gent
Gratis toegang, wel graag inschrijven voor de lezing: tel. 09 371 92 27 of info@thuiszorgdezon.be
Meer info vind je op www.thuiszorgdezon.be

 

 

Reacties zijn gesloten.