De ‘Vergeten Vrouwen’ van Jan van den Berghe – Boekvoorstelling

Geplaatst door op 16 juli 2016

vergeten vrouwenDONDERDAG 8 SEPTEMBER, 20.00-22.00u. Eerste volle werk- of schoolweek na de zomervakantie, en we mogen al een ‘Tegendraadse kroniek’ voorstellen. In het meeslepende boek Vergeten vrouwen wekt Jan van den Berghe een zeventigtal stoutmoedige vrouwen tot leven. Vrouwen die stuk voor stuk hun mannetje hebben gestaan, hun wereld hebben ontdekt, het lot hebben getart en grenzen hebben verlegd.  Van heilige vrouwen en oorlogsheldinnen tot ontdekkingsreizigers en zakenvrouwen. Van rebellen en kunstenaressen tot politieke pasionaria’s. Vergeten vrouwen onthult het mysterie en de macht van de vrouwelijke geest.

Jan van den Berghe (1942) is journalist, auteur en tv-maker. Hij vertaalde werk van onder anderen Strindberg en Ibsen en werkte als eindredacteur voor onder meer Royalty, Histories en Kwesties. Hij schreef ook boeken over sport (Keihard), vrouwen (Glorieuze wijven en duivelinnen) en de monarchie (De stoeterij van Europa. De Coburgs en hun klim naar de macht) én acteerde in films en series. In 2013 verscheen De artistieke uppercut, over de innige relatie tussen boksen en kunst.

Uitgever Harold Polis leidt om 20u de avond in, waarna Phara de Aguirre vertelt over haar leeservaring en de auteur interviewt. Jan van den Berghe leest vervolgens enkele fragmenten voor, waarna uitgeverij Polis graag een glas aanbiedt. Spreekt voor zich dat je je die avond het boek kan aanschaffen (29.95€), Paul Luyten van Boekhandel Walry zal je met de glimlach van een exemplaar voorzien.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdag 8 september, 20u
Toegang gratis, wel graag een seintje op info@polis.be

Reacties zijn gesloten.