De Stemband – repetitie in de abdij

Geplaatst door op 15 oktober 2016

kinderkoorZATERDAG 22 OKTOBER, 11.30-12.30u. Lang verwacht, dikwijls gedroomd, we hebben een kinderkoor in de Herberg ! Op zoek naar een vaste stek en een buurtvereniging waarin genesteld kan worden, kwam de Stemband bij ons terecht. De Stemband is een jeugdkoor voor kinderen vanaf 6 jaar dat Gentse volksliedjes zingt in het schoonste dialect van Vlaanderen en omstreken. Rosalie, ’t Vliegerke, In mijn stroatse zijn ’t allemaal komeren, Het veugelke da nie kost kakken… behoren tot de klassiekers van het repertoire.
Elf kinderen braken vol enthousiasme het ijs en zongen al bij de start de pannen van het dak (klik hier), hartverwarmend en veelbelovend !

Elke zaterdag repetitie tussen 11u30 en 12u30 in Herberg Macharius.

Gents kennen is geen vereiste, dat leren de kinderen wel van niemand minder dan Wim Claeys, muzikale erfgenaam van Walter De Buck en dus Gentse bard bij uitstek. Alle kinderen uit de wijk (en van ver daarbuiten) zijn van harte welkom en worden vriendelijk uitgenodigd om vanaf 1 oktober de ziel uit het lijf te komen zingen.

De repetities gaan door in de Herberg Macharius, bij zonnig weer in de abdijtuin.

Meer info kan je krijgen bij Wim (wimc@skynet.be) en bij de vele kinderen die intussen mochten genieten van zijn Gentsche koorrepetities en bijhorende optredens, waarvan we ook in abdij en Herberg zullen genieten.

Waar: we komen vandaag uitzonderlijk samen in de Groene Kerk aan de Sint-Baafsabdij, de repetitie gaat door in de refter ! Graag op tijd, want de deuren van de abdij zijn tijdens de repetitie gesloten !
Wanneer: elke zaterdagvoormiddag vanaf 1 oktober, 11u30-12u30, niet tijdens de schoolvakanties
Deelname is gratis

Reacties zijn gesloten.