De Stemband – repetitie

Geplaatst door op 4 december 2016

stemband-1-big

ZATERDAG 10 DECEMBER, 11.30-12.30u. Lang verwacht, dikwijls gedroomd, we hebben een kinderkoor in de Herberg ! Op zoek naar een vaste stek en een buurtvereniging waarin genesteld kan worden, kwam de Stemband bij ons terecht. De Stemband is een jeugdkoor voor kinderen vanaf 6 jaar dat Gentse volksliedjes zingt in het schoonste dialect van Vlaanderen en omstreken. Rosalie, ’t Vliegerke, In mijn stroatse zijn ’t allemaal komeren, Het veugelke da nie kost kakken… behoren tot de klassiekers van het repertoire.
Elf kinderen braken vol enthousiasme het ijs en zongen al bij de start de pannen van het dak (klik hier), hartverwarmend en veelbelovend !

Elke zaterdag repetitie tussen 11u30 en 12u30 in Herberg Macharius.

Gents kennen is geen vereiste, dat leren de kinderen wel van niemand minder dan Wim Claeys, muzikale erfgenaam van Walter De Buck en dus Gentse bard bij uitstek. Alle kinderen uit de wijk (en van ver daarbuiten) zijn van harte welkom en worden vriendelijk uitgenodigd om vanaf 1 oktober de ziel uit het lijf te komen zingen.

De repetities gaan door in de Herberg Macharius, bij zonnig weer in de abdijtuin.

Meer info kan je krijgen bij Wim (wimc@skynet.be) en bij de vele kinderen die intussen mochten genieten van zijn Gentsche koorrepetities en bijhorende optredens, waarvan we ook in abdij en Herberg zullen genieten.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: 10 december, 11u30-12u30, normaal gezien elke zaterdagvoormiddag behalve tijdens de schoolvakanties, check deze agenda voor eventuele uitzonderingen
Deelname is gratis

Reacties zijn gesloten.