De Sloep-Onze Thuis ‘in the picture’

Geplaatst door op 6 augustus 2014

De Sloep 02AUGUSTUS-SEPTEMBER 2014. In de parochiekerk van Sint-Antonius in de Forelstraat loopt gedurende twee maanden een mooie fototentoonstelling over De Sloep-Onze Thuis uit de Zalmstraat, een project dat we de voorbije twee jaar op bescheiden wijze financieel hebben gesteund en waarin verschillende buren actief zijn of waren, denken we maar aan Arnold, Ria, Paul, Marie-Jeanne, Dirk en Henk. Fotografe Delphine Vandenbossche, verbonden aan de basisschool Het Klaverblad die zich eveneens achter de Regenboogkerk bevindt, werkte een half jaar aan dit project en legt uit:

De Sloep 04Het idee om een fotoreportage te maken over vzw De Sloep is ontstaan vanuit mijn functie op VBS Het Klaverblad. Als rechtstreekse buur zien we elkaar elke dag. Maar ontmoeten of elkaar kennen, doen we niet. Onze oprit en een stukje van de speelplaats, delen wij met elkaar. Elke dag zie ik dezelfde mensen, klaar voor een warme maaltijd. Een knikje, een glimlach. Maar verder kwamen we niet. Ik was benieuwd. Wat is De Sloep, waarvoor staat deze vzw en vooral: wie zijn de mensen en de vrijwilligers achter deze vzw? Hoe kunnen me meer in contact komen met elkaar en hoe kunnen we elkaar beter leren kennen. Zo is het idee ontstaan om een fotoreportage te maken. Gedurende 6 maanden kwam ik er heel regelmatig over de vloer. Ging ik mee op jaarlijkse daguitstap, schoof mee aan tafel en sloot aan bij namiddagactiviteiten.
Ik leerde De Sloep kennen als een warme organisatie, waar je niet alleen een warme maaltijd krijgt maar tegelijk ook een huiselijke sfeer, onderlinge vriendschappen, mooie initiatieven en een ongelooflijke gedrevenheid van de vrijwilligers.
In dit project was niet alleen het resultaat van de foto’s belangrijk. Wat van minstens even groot belangrijk was, was het maatschappelijke resultaat, de sociale gedragenheid en verrijking. Fijne ontmoetingen, nieuwe vriendschappen, implementatie in de buurt maar vooral meer kennis over vzw De Sloep met nog een veel groter respect dan voorheen
.”

De Sloep 05

De tentoonstelling is alle dagen te bezichtigen tussen 10u en 17u en dit van 1 augustus tot en met 30 september. Rondleiding voor groepen kan op aanvraag: Ria Van Overbeke (0494/34.04.92)

De Sloep 01

Meer info over de fotografe en de nodige contactgegevens vind je op haar website, klik hier.

De Sloep 03

Reacties zijn gesloten.