De klassieke gitaar van Luciano Massa, cd-voorstelling

Geplaatst door op 11 februari 2019

VRIJDAG 24 MEI, 20.00u
Luciano Massa groeide op in het Argentijnse La Plata waar hij klassieke gitaar ging studeren aan het conservatorium en aan de Facultad de Bellas Artes van de Universidad Nacional de La Plata. Hij vervolmaakte zich bij Abel Carlevaro in Montevideo (Uruguay) en bij Victor Villadangos, Liliana Ardissone, Mauricio Weintraub en Eduardo Isaac in Buenos Aires en Paraná (Argentinië).

In 2000 gaf hij zijn eerste recitals en enkele jaren later maakte hij de oversteek naar Europa, volgde bijkomende studies in Duitsland, een masterclass bij José Luis Rodrigo in Santiago de Compostela en speelde op het Andiamo Festival in het kader van het Festival van Vlaanderen. En zoals dat dikwijls gaat, eenmaal Gent gewoon, vestigde hij er zich in 2010 permanent.

Hij volgde klassieke gitaar aan het Gentse conservatorium en haalde daar zijn Europese mastertitel bij Johan Fostier. Sindsdien concerteert hij regelmatig en is hij docent klassieke gitaar aan de Gentse muziekacademie.

Hij concerteerde reeds in de Herberg in 2015 en 2017 en nam enkele nummers op in de abdij, voor wie nieuwsgierig is: klik gewoon hier.

In de herberg stelt hij vandaag zijn nieuwe cd voor met Argentijnse muziek van Atahualpa Yupanqui, Juan Falú, Eduardo Falú en Astor Piazzolla.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 24 mei, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.