De Haak – Frank Bassleer

Geplaatst door op 23 mei 2013

BassleerMet ‘De Haak’ lanceren we een kersverse Herberg-rubriek, vandaag in primeur, om de regen wat te vergeten. De imposante  witte schoorsteenmantel intrigeert van bij de start van de Herberg. Onze oerherbergiers Henk en Jos zorgen voor een eerste aankleding, maar deden al snel beroep op een buur-kunstenaar, Luc Van Lent. De schouw zag intussen al een en ander passeren en leverde op anarchistische wijze een mooie bijdrage aan het eigen karakter van de herberg. Vanaf voorjaar 2013 gaan we het toch een beetje in banen proberen leiden, en niemand beter om dit te organiseren dan onze lokale Jan Hoet. Alle geïnteresseerden, zowel met vragen over het huidige kunstwerk als met voorstellen voor toekomstige projecten, kunnen vanaf nu terecht bij Luc Van Lent (luc.van.lent@telenet.be). Een flink uit de kluiten gewassen haak, de navel in de buik van de schouw, zal bij dit alles om evidente redenen een centrale rol spelen.

We gaan van start met een werk van Frank Bassleer.

“Voor mij is fotografie bijna nooit het uitvoeren van een vooropgesteld concept.
Integendeel. Ik laat me telkens opnieuw uitdagen door mijn directe omgeving.
Via fotografie probeer ik te ontsnappen aan de bijna ondraaglijkheid van de dagelijkse banaliteit.
Fotograferen is voor mij een directe ervaring, het volledig opgaan in het hier en nu, om de trivialiteit tenslotte te overstijgen.
Daarbij zoek ik onbewust linken met andere kunstwerken die mij inspireren.
Via fotografie probeer ik een parallelle wereld te creëren, waarin ik me thuis voel.
Hierbij gaat het zeker niet om het willen verbloemen van de realiteit.
Het gaat vooral om het bezweren, of beter gezegd, het me verzoenen met de meedogenloosheid van de existentiële gruwel.”

info: www.frankbassleer.be

2 reacties op De Haak – Frank Bassleer

  • Joke (jocelyne) Frenay zegt:

    Hopelijk is dit evengoed toegankelijk voor amateurs, het zou spijtig zijn moest er enkel ‘profs’ aan mee doen!

  • Joke (jocelyne) Frenay zegt:

    ’t is wel een leuk initiatief!