Dalliance

Geplaatst door op 21 maart 2018


VRIJDAG 27 APRIL, 20.00u.    Wie weet schuiven we vanavond stoelen en tafels aan de kant…’Het Feest van de Folk’ in herberg Macharius! Chromatische accordeoniste Eline Verriest en Violist Jeroen Bauwens vormen samen een folkduo, Dalliance, dat zowel bals als concerten spelen. Dynamisch en modern. Ze spelen folk uit diverse contreien van Europa, eigen werk en improvisatie. Dit alles wordt gebracht op een eigen frisse en dynamische speelwijze.

Jeroen volgde sinds 8-jarige leeftijd klassieke viool aan de stedelijke academie voor woord, dans en muziek in de Poel in Gent. De voorliefde voor folk ontstond op boombal. Via verschillende folkdansstages kwam Jeroen in contact met diverse dansstijlen in Europa. Hij volgde muziekstages bij heel wat grote namen, waaronder Mia Marin (Zweedse folkviolist van duo Marin/Marin en MP3), Dirk Naessens (Urban trad), Baltazar Montanaro (Zef, Montanaro-Cavez). Daarnaast volgt hij sinds september 2013 weekelijks les folkviool aan de muziekschool van Sint-Niklaas bij Wouter Vandenabeele.

Ook Eline vertoefde sinds haar 8 jaar in de academie (zijnde de stedelijke academie voor woord, dans en muziek in Leuven), voor zowel ballet als piano. Rond haar twaalfde kwam ze in contact met de folkwereld door, onder andere, de jaarlijkse volksmuziekstage in Gooik en op haar vijftiende begon ze als autodidact accordeoniste. De accordeon zorgde er voor dat ze kon spelen op jams, muziekstages en concerten. Zo heeft zij onder andere muziekstages gevolgd bij muzikanten zoals Wouter Vandenabeele, Wim Claeys (Ambrozijn, Tref,..), Maarten Decombel (Snaarmaarwaar, MandolinMan, Naragonia in quartet,…) en Toon Van Mierlo (Naragonia, Hot Griselda,…).

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 27 april, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.