Coyendans (zondag)

Geplaatst door op 10 augustus 2018


ZONDAG 23 SEPTEMBER. Hét jaarlijkse buurtfeest van de wijk Macharius-Heirnis!
Vandaag op het programma:

11u: Het literair aperitief is dood. Leve het historisch café.
Welkom in het bijzonder historisch café over het Coyendansfeest. In zijn huidige vorm bestaat het 26 jaar maar het heeft een eeuwenoude voorgeschiedenis. Over dit verre en nabije verleden praten we met de vele personen die er nauw bij betrokken waren. En we wisselen van gedachten over de toekomst, met iedereen die de Coyendansfeesten in het hart draagt. Klik hier voor het facebookevenement.
Een initiatief van de Buren van de Abdij.

15u-19u: Karaoke Macharius
Smeer je stembanden en geef het beste van jezelf tijdens de karaoke in de grote circustent.
Een initiatief van de Buren van de Abdij.

14u30: schermdemonstratie
Een schermdemonstratie door schermclub Catena – in de refter van de Abdij! Zin om de schermsport eens van dichtbij mee te maken, in een uniek historisch kader? Kom dan zeker langs!

14u30: Ontdek deze speciale plekken in de wijk via gratis rondleidingen
• Rituelen in de grootste moskee van Gent
Kom alles te weten over rituelen in de moskee: de rituele wassing, het dagelijkse gebed, het begrafenisgebed, de inzegening van het huwelijk … Daarnaast krijg je ook info over het gebouw. Wat was het vroeger? Wie heeft het gekocht en wanneer werd het voor het eerst in gebruik genomen? Inschrijven gewenst!

• De Sint-Baafsabdij
Naar jaarlijkse traditie leiden onze deskundige gidsen je door de oudste site van Gent en pellen ze laag na laag van dat rijke verleden. Ze geven ook toelichting bij de werking van de Buren van de Abdij. We spreken af aan de grote rode poort van de Sint- Baafsabdij in de Spanjaardstraat.

• Wijkwandeling
Buurtwerkster Nadine neemt je mee op sleeptouw door de wijk. Inschrijven gewenst! Afspraak aan het witte poortgebouw.

Klik hier voor het programma van zaterdag.
Klik hier voor het facebookevenement.

Meer info
Dienst ontmoeten en Verbinden – Buurtwerk Macharius-Heirnis-Scheldeoord
Tarbotstraat 61a – 9000 Gent
09 266 86 60
Buurtwerking.machariusheirnis@stad.gent

Het Coyendans-buurtfeest is een samenwerking tussen verschillende buurtorganisaties, bewonersgroepen en buurtbewoners.
Basi bo Moko / Basisschool Het Klaverblad / Buren van de Abdij / Buurtwerk Macharius-Heirnis-Scheldeoord / Das Kunst / Dekenij Heirnis / De Beloften / De Grote Moskee/ De KAZEMATTEN / De Lousmoes / De Olijfboom / De Sloep – Onze Thuis / De Zielsverwant / Faja Lobi Congo / Hand-in-Hand / Kind en Gezin / Kinderdagverblijf ’t Sloeberken / Let’s LousART / Lokaal Dienstencentrum De Horizon / Ouders van het Klaverblad / Petanqueclub Heirnis / Soepcafé Dampkring / Tiny Houses. Vlaanderen / Uilenspel vzw / Voedselteam Heirnis / Welzijnsbureau Gent Noord / Yogagroep Lousbergs / 11.11.11 Heirnis-Macharius

Reacties zijn gesloten.