Coyendans op zaterdag in en rond herberg Macharius en de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 16 september 2019

ZATERDAG 21 SEPTEMBER, VANAF 13:00.

Op zaterdag 21 september gaat ons mega jaarlijkse buurtfeest, De Coyendans, opnieuw door op veel verschillende plaatsen in onze wijk… dit maal mét zonnig weer!

Buren van de Abdij verzorgen, met hulp van veel vrijwilligers en andere buurtorganisaties, de grote buitenbar in het Coyendanspark.
En, niet te vergeten, de fameuze Coyendansfuif gaat dit jaar door in herberg Macharius!

Er gebeurt die dag te veel om op te noemen dus we zouden jullie zeker aanraden om het programma eens te gaan bekijken op FB… volg deze link

Een kleine greep uit het programma:

BUURTGEWOEL, KINDERPARADIJS EN HERBERGSE BAR
Vanaf 13 uur // Coyendanspark
Je kan in het park terecht voor een ‘meet and greet’ met de buurtorganisaties. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes, naai mee met én voor een Hart voor Vluchtelingen of kom meer te weten over engagementen van buren in buurtprojecten. Voor de baby’s en de allerkleinsten is er aangepast speelgoed. Kinderen en jongeren kunnen dan weer bouwen, springen, knutselen en klimmen!
Ook de buitenbar in het Coyendanspark is de hele namiddag open. Met dank aan de Buren van de Abdij en veel vrijwilligers van andere buurtorganisaties.

SCHERMDEMONSTRATIE
13-14 uur // Refter van Sint-Baafsabdij
Zin om de schermsport eens van dichtbij mee te maken in een prachtig historisch kader? Kom dan naar deze schermdemonstratie van schermclub Catena.

DE ROLLENDE BAND OPENT HET BUURTFEEST
13 uur // Machariuswijk
De Rollende Band trekt met rolkoffers door de Machariuswijk. Via een draadloze zender luisteren ze naar een gezamenlijk ritme. Zo proberen ze allemaal in dezelfde maat over de straatstenen te rollen.
Deze rondtrekkende bende passeert misschien ook in jouw straat. Luister vanop je stoep of wandel een eindje mee en ga op klankreis in je eigen buurt.

GROTE BUURT-ROMMELMARKT
13-18 uur // Gandastraat, Sint-Baafsdorp en Adalwinstraat
Kom eens rondsnuisteren in meer dan 120 standjes en wie weet, ontdek je wel echte schatten.
Opgelet: de rommelmarkt is enkel in namiddag!
De gloednieuwe Mobiele WijkKAR voorziet je intussen van koffie, thee of iets lekkers!

TWEEDE COYENDANS-PETANQUETOERNOOI
14-18 uur // Op het gras van het Coyendanspark
De winnaars van vorig jaar dagen de wijk uit! Vorm een ploegje met je buren en neem het tegen elkaar op. Misschien wint jouw team wel de Coyendans-wisselbeker?
Om 17.30 uur wordt de finale gespeeld.
Doe je graag mee? Schrijf je in vóór 11 september bij Buurtwerk Macharius-Heirnis-Scheldeoord.

MUZIEKCONCOURS SOUND TRACK (voorheen: De Beloften)
16-20 uur // Groene kerk
Dit jaar géén ‘De Beloften’ maar wél de Gentse voorronde van het gloednieuwe, nationale podium- en kansenparcours Sound Track!
6 beloftevolle Gentse bands krijgen een kwartier de tijd om zich te bewijzen. De eerste band start om 16 uur, de laatste band sluit af om 20 uur.
We maken eind augustus de namen van de bands bekend. Maar we zijn er nú al zeker van dat we terug het beste aanstormend muzikaal Gents talent op ons podium krijgen …

FUIF MET DJ DAVY
20-1 uur // Herberg Macharius
Er zijn nog zekerheden in het leven … en dj Davy die tijdens de legendarische Coyendansfuif een lading dansklassiekers op je loslaat, is er eentje van.

Waar: Coyendanspark, herberg Macharius, Sint-Baafsabdij
Wanneer: zaterdag 21 september, vanaf 13:00
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.