Copa Pra Alemão Ver – Brazilië, wereldsport … feest voor iedereen ?

Geplaatst door op 13 februari 2016

WK-Brazil

DONDERDAG 3 MAART, 19.30-22.00u. Film in de herberg, voetbal, een feest voor iedereen ? Victoria Deluxe aan het woord: “In de aanloop en nasleep van het WK voetbal in Brazilië ondersteunde Victoria Deluxe vzw een sociaalartistiek project in ‘Complexo do Alemão’, een groep van favela’s gelegen in het noordelijke gedeelte van Rio de Janeiro.
Zes jongeren, verbonden met de werking van de plaatselijke ngo Raízes em Movimento leerden gedurende drie maanden filmen en monteren. Ze werden begeleid door de Braziliaanse cineast Gustavo Gelmini en procesbegeleidster Fabienne Haerinck. De jongeren kozen elk een personage uit hun omgeving aan de hand waarvan ze het verhaal vertellen over de favela’s, de stad en de manier waarop het WK voetbal een impact heeft op hun leven. Het eindresultaat is een documentaire met ‘de bal’ als metafoor voor alles wat met het WK kan worden verbonden: het straatvoetbal in de favela’s, voetballers als helden en voorbeeldfiguren, het protest en verzet van lokale bevolkingsgroepen …”

Benieuwd ? Hier vind je alvast de trailer.

Deze voorstelling is een initiatief van de jeugddienst Globelink en kadert binnen hun project No Rights No Glory. Dit project in samenwerking met Kiyo ngo wil samen met jongeren het verhaal brengen over de grote sportevenementen in Brazilië (WK 2014 en Olympische Spelen 2016) en de impact ervan op het land en de inwoners. Het zijn grootse wereldfeesten, maar er is ook een keerzijde van de medaille. Heel wat problemen zijn gelinkt aan deze events.

De film duurt 50′, achteraf is er tijd voor een nabespreking samen met enkele Braziliëkenners en sportexperts, in aanwezigheid van Fabienne Haerinck.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 3 maart, 19u30

Reacties zijn gesloten.