ContraContra

Geplaatst door op 21 oktober 2013

Contra 01VRIJDAG 17 JANUARI, 20.00-22.00u. Met ContraContra bieden we vanavond muziek met een sterk poëtische inslag. Een paar trommels, een houten bas, een oude gitaar en een kraakstem die toebehoort aan een Nederlander met een ons heel bekend klinkende familienaam, Daan Mol. De Nederlandstalige teksten worden muzikaal gedragen door een mengeling van rock, jazz en americana en vorig jaar brachten ze hun debuutalbum uit.
ContraContra trekt momenteel door Nederland en Vlaanderen en speelt op literaire festivals en theaterfestivals, in musea en op poppodia. Hoogtepunt was een reeks van vijf shows tijdens Theater Aan Zee te Oostende, waarbij ze tot winnaar van de Vlaamse Cultuur Prijs werden uitgeroepen. De jury omschreef hen als

“Origineel, theatraal, ontroerend, beeldrijk, grappig, controversieel, potsierlijk … Dit zijn enkele van de vele indrukken die je krijgt bij het zien van ContraContra. Een vier man sterke Hollandse band met een charismatisch frontman-dichter.”
“De muziek van ContraContra is een trip, geen samenhangend verhaal, maar een koortsdroom met een maximum aan expressie. The Greatful Dead vs. Simon Vinkenoog.”
“De frontman, Daan Mol, is een dichter-performer die niet snel uit z’n lood te slaan is en zijn publiek en territorium moeiteloos inpalmt. Hij gaat heel zintuiglijk te werk en heeft een sterk improvisatorisch vermogen. Hij observeert de wereld, verwonderd als een kind.”
“De muzikanten die Daan omringen weten goed wat dynamiek en organisch samenspel is. Deze groep is meer dan de som van de delen. Ze zet een pakkende sfeer neer met een simpele baslijn. De gitarist viel snel op door z’n sterke lyriek. De riff van ‘Laagland’ was veruit de beste die we tijdens dit festival hoorden. Schijnbaar eenvoudig en doeltreffend. De muzikaal mooi omkaderde poëzie is niet ‘arty-farty’ en een investering in de kunst.”

De band bestaat uit voorvermelde Daan Mol (tekst & zang), Ivo van den Thillart  (bas & zang), Michiel Oskam (gitaar) en Frank Verhoeven (drums) en hun muziek kan je alvast beluisteren op http://soundcloud.com/contra-contra-1/sets en http://vimeo.com/51953750.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 42+
Wanneer: vrijdagavond 17 januari, 20-22u
Toegang zoals altijd gratis

Reacties zijn gesloten.