Congo, een land in verandering ?

Geplaatst door op 11 september 2016

congoDONDERDAG 29 SEPTEMBER, 19.30-21.30u. Na twee ambtstermijnen moet president Joseph Kabila volgens de Grondwet in december 2016 de macht overdragen aan zijn verkozen opvolger. Maar een uitstel van de verkiezingen doet de spanning toenemen. De oppositie en het middenveld roeren zich. Maar ook vele jonge Congolezen komen in actie om de grondwet te laten respecteren. Nieuwe burgerbewegingen manifesteren zich in het debat. Hun roep om meer inspraak en sociale rechtvaardigheid klinkt steeds luider.

De Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent organiseert tijdens de Vlaamse Vredesweek ‘Congolezen strijden voor verandering. Verstrek hun stem’ een gespreksavond over de actuele situatie in Congo. Drie sprekers, waaronder een speciale getuige uit Congo, belichten elk een facet. Nadien gaan ze in gesprek met het publiek:

Wat is de algemene politieke situatie in Congo? door Nadia Nsayi (beleidsmedewerker bij Pax Christi Vlaanderen/Broederlijk Delen)
Waarom functioneert de Congolese staat onvoldoende? Wat is de specifieke situatie in Kivu en Katanga? door John Vandaele (journalist bij MO*)
Wat leeft er bij Congolese jongeren? Wat is de rol van burgerbewegingen zoals Lucha? door Micheline Mwendike (activiste bij Lucha of Lutte pour le changement)

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, Gent
Wanneer: donderdagavond 29 september, 19u30
Inkom: gratis

Reacties zijn gesloten.