Colombia ontmoet Gent/Macharius

Geplaatst door op 16 januari 2016

muurschildering 2WOENSDAG 17 FEBRUARI, 20.00-22.00u. Op uitnodiging van Broederlijk Delen komt de gekende Colombiaanse muurschilder Jafeth Gomez voor een tweetal weken naar Gent. Een van de projecten waaraan hij meewerkt, situeert zich in onze wijk: Gomez zal op zondag 21 februari, samen met bewoners,oud en jong, een van de muren in de doorgang onder de Herberg Macharius beschilderen. Dat kadert in de Wijkwerf, het initiatief van de Buren van de Abdij, EnerGent en heel wat andere organisaties om samen onze woningen beter te isoleren. Die Wijkwerf past dan weer in de strijd tegen klimaatverandering, een strijd die we zowel in België als in Colombia moeten voeren.
muurschildering 3In de aanloop daarnaar bereidden de Buren van de Abdij en EnerGent kinderen van een laatstejaarsklas in de stedelijke buurtschool Het Trappenhuis voor op dit initiatief door te vertellen over de Wijkwerf, deBuren van de Abdij, EnerGent, Colombia… Ook deze gespreksavond past in de aanloop naar het schilderij: Colombia en Gent/onze wijk gaan in een gespreksavond op zoek naar elkaar. Gomez vertelt over zijn land, zijn rijkdommen, zijn problemen, zijn kans om na vijftig jaar eindelijk een einde te maken aan de burgeroorlog, de klimaatverandering… Wij van onze kant zullen dan weer vertellen over Gent, onze wijk, de Buren van de Abdij, de Wijkwerf, en zoveel meer.

En wie al een voorsmaakje wil, van 15 tot 26 februari loopt een tentoonstelling van Jafeth Gomez in de Parnassus in de Oude Houtlei.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 17 februari, 20u-22u.
Organisatie: Broederlijk Delen, Het Trappenhuis, EnerGent, Buren van de Abdij

Reacties zijn gesloten.