CinéMacharius Deluxe 2 – The True Tempest

Geplaatst door op 9 oktober 2014

the true tempestDONDERDAG 18 DECEMBER, 20.00-22.00u. Klein Verhaal in een regie van Nicolas Dhaenens. Met ‘The True Tempest’ vat Klein Verhaal (een sociaal artistieke werking in Oostende), samen met Oostendse jongeren tussen 15 en 21 jaar de zoektocht aan naar hoe zij zichzelf zien in verhouding tot elkaar en de rest van de wereld. ‘The Tempest’ van William Shakespeare en Peter Greenaway’s interpretatie van dit stuk, ‘Prospero’s Books’, vormen de artistieke leidraad en vetrekhaven voor de creatie van vier kortfilms.
Het ‘TTT’ concept refereert naar ‘de ware storm’ die woedt in de hoofden van jongeren. De storm als metafoor voor de ongrijpbaarheid en de strijd die jongeren voeren met universele thema’s als macht, magie (religie), jaloezie, liefde, conflict, identiteit en uitsluiting. Dit alles binnen de setting van een ongepolijste havenstad aan de zee, Oostende.
We startten ‘The True Tempest’ met een intensief voortraject waarin we jongeren op straat, in hun jeugdhuis, op school en bij de betrokken partners ontmoeten, aanspreken, castings organiseren en warm maken om deel te nemen. The True Tempest’ resulteert uiteindelijk in vier kortfilms, samen vormen ze de hoofdstukken van één verhaal. Hiervoor gaan we in zee met cineasten Diederick Nuyttens, Maaike & Fairuz (garage64), Nicolas Daenens & Gilles Coulier. Zij begeleidden gedurende een viertal maanden op eigen(zinnige) wijze elk een groep jongeren bij de ontwikkeling van een kortfilm, hun interpretatie van ‘de ware storm’.

Inleiding en nabespreking door de jongeren.

Een project van Victoria Deluxe ism de Buren van de Abdij, voor het volledige programma klik je hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 18 december, 20-22u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.