Charleroi – van grijs over zwart naar wit ?

Geplaatst door op 27 oktober 2015

CharleroiZONDAG 6 DECEMBER, 9.00-20.00u. ‘Il est clair que le gris est noir’ staat op de kaft van het boek waarin Stephan Vanfleteren zijn geliefde stad portretteert, ‘mais Charleroi sera blanc un jour’ besluit de fotograaf hoopvol op de achterflap. Enkele jaren geleden nodigde Paul Magnette, de burgemeester van Charleroi, Daniël Termont uit op werkbezoek. Gent inspireerde hem en hij wilde het geheim van de Gentse omwenteling uit eerste bron vernemen. Het antwoord van Daniël was krachtig: ‘reken op 24 jaar’.
Vandaag is Charleroi een donkergrijze stad vol kommer en kwel. Maar sommigen beweren dat de kentering is ingezet. Kunstenaars krijgen een plek om zich uit te leven en brengen kleur in de straten. Zullen zij voor de omslag zorgen? Kent iemand het antwoord?
Op zondag 6 december 2015 gaan we op zoek naar de ziel van Charleroi. Een Nederlandstalige gids neemt ons mee door het centrum en schenkt vooral aandacht aan de sociale en politieke geschiedenis van de stad. Na de middag bezoeken we het fotografiemuseum, waar Stephan Vanfleteren exposeert met ‘Charleroi’, beklijvende beelden van een excellent fotograaf.

Mail naar Jos Van Herreweghe voor meer info en inschrijvingen: josvanherreweghe@gmail.com

We vertrekken per trein omstreeks 9 uur en tegen 20u zijn we opnieuw in Gent.

Reacties zijn gesloten.