Canticos de la Esposa

Geplaatst door op 15 mei 2012

Sopraan Helena Schoeters en pianiste Axelle Kennes speelden als kind al hun eerste noten samen. Axelle studeerde later piano en compositie. Ook Helena kwam, via een omweg weer bij de muziek terecht en studeerde zang aan het conservatorium in Antwerpen. Daar kruisten hun wegen elkaar opnieuw en een nieuwe samenwerking was een feit.

‘Cánticos de la Esposa’ werd hun eerste gezamenlijk project. Het deed hen ontdekken hoe graag ze samenspelen en hoe goed ze elkaar aanvullen. In hun voorstelling vallen grenzen tussen muzikale genres weg, vloeit klassiek naadloos over in traditonele melodieën, en worden bestaande liederen doorweven met eigen composities en improvisaties. Wat overblijft is de essentie, de verhalen in de muziek, die Helena en Axelle willen doorvertellen aan hun publiek.

In ‘Cánticos de la Esposa’ gaan Helena en Axelle op zoek naar liefde en geluk. Met aan de basis de liederen van Joaquín Rodrigo. Zijn Spaanse liederen, Sefardische klanken en Arabische invloeden zetten ons in een doolhof van steeds andere sferen. Ze stelden het programma samen als een lange stroom van gedachten, met verdriet, hoop en vleugjes vreugde.

Een zoektocht, gezongen, gespeeld en verbeeld.

Wanneer: zondag 27 mei, 15u-16u
Waar: in de Herberg Macharius (Poortgebouw) bij de Sint-Baafsabdij

Klik hier voor meer info over Helena Schoeters of over Axelle Kennes.

Reacties zijn gesloten.