Buren van de Abdij genomineerd voor wedstrijd Buitengewone Buurt

Geplaatst door op 2 december 2012

MAANDAG 3 DECEMBER tot VRIJDAG 14 DECEMBER. De Buren van de Abdij zijn genomineerd voor de prijs Buiten Gewone Buurt, uitgereikt door de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met AVS. Met die oproep wil de Koning Boudewijnstichting initiatieven ondersteunen die de participatie van de bewoners in de buurt, wijk of dorp door een concreet project willen realiseren en zo een nieuwe dynamiek aan het lokaal engagement geven. AVS maakte daarom een korte filmverslag over de Buren dat nu maandag (vanaf 18u) uitgezonden wordt als onderdeel van het AVS-nieuws en dus in de uitzendlus zit tot dinsdagmiddag. De opnames gebeurden tijdens ons licht-, pannenkoeken- en verhalenfestival van 4 november waarmee we ons “abdijjaar” telkens feestelijk afsluiten: een tijdelijk afscheid dat wel altijd wat doet lijden maar steeds in zich de belofte van een nieuw begin na de winterslaap herbergt.

Het spreekt voor zich we fier zijn op onze nominatie, die sowieso al een blijk van waardering is. Elk van deze vijf buurten kreeg immers tijdens de voorbije jaren al eens de prijs “buitengewone buurt”, en in deze finale wedstrijd mag het AVS-publiek de “buitengewoonste buurt” verkiezen.

Wie de prijs wint, zullen we pas op 14 december weten, wanneer de Koning Boudewijnstichting de resultaten van de publieksstemming in de studio van AVS zal bekend maken. En wie zal winnen ? Dat wordt beslist door de kijkers van AVS. Volgende week wordt elke dag een van de genomineerde projecten voorgesteld, wij openen maandag de rij waarna trouwens nog enkele Gentse genomineerden volgen die we eveneens waarderen en ook echt “buitengewoon” vinden. Vanaf zaterdag 8 december tot en met 14 december (12u) zendt AVS vervolgens dagelijks een compilatie van deze reportages uit en kan de kijker stemmen via email en beslissen wie uiteindelijk wint.

Stemmen voor de Buren kan je door tussen zaterdag 8 december (12u) en vrijdag 14 december (12u) een mailtje te sturen naar

buitengewonebuurt@avs.be

met als enige mededeling

kandidaat 1

Wie als eerste de uitslag van dit concours wil weten, moet op 14 december naar de Herberg Macharius komen, waar we die avond tijdens een concert van Wim Toucour, de winnaar zullen bekend maken. Een extra woordje uitleg vind je hier.

Met dank voor elke welgemeende stem voor ons project, dat ons zo nauw aan het hart ligt en dat we met zoveel mogelijk mensen willen delen,

warme groeten,
de Buren

2 reacties op Buren van de Abdij genomineerd voor wedstrijd Buitengewone Buurt