Buren met poppen : Samson & Delila – MiramirO

Geplaatst door op 18 juni 2013

Poppenkast webDONDERDAG 25 JULI – ZONDAG 28 JULI, telkens 16.30-17.00u. De Buren van de Abdij en MiramirO werken al jaren samen, ondermeer in de organisatie van een wijkwandeling en het organiseren van voorstellingen in de herberg. Dit jaar gaan we een nieuwe uitdaging aan: poppenspel!
Onder leiding van Jan Vandemeulebroeke creëren we een nieuwe vorm voor de eeuwenoude traditie van het volkse poppentheater, en in de buurt van een abdij is de bijbel nooit veraf. Het verhaal van Samson & Delila wordt gespeeld op een unieke locatie: de binnentuin van ‘onze’ Sint-Baafdsabdij. De beresterke Samson die hopeloos verliefd wordt op de bloedmooie Filistijnse Delila. Helaas, zij bedriegt hem, waardoor hij al zijn kracht verliest….
Wordt het verhaal gespeeld zoals wij het kennen? Come and see, het is de enige manier om het ware verhaal van Samson en Delila te ontdekken. (Gevoelige zielen brengen liefst wat zakdoeken mee) Een verhaal van alle tijden dat talloze dichters, schilders, theater- en filmmakers inspireerde. Nu ook met poppen!

Waar: Sint-Baafsabdij, Gandastraat (ingang via Groene Kerk)
Wanneer: 25-26-27-28 juli, telkens om 16u30, duur: 20min
Naar aloude burentraditie een gratis evenement

Het volledige programma van MiramirO vind je hier

Reacties zijn gesloten.