Boekvoorstelling: Verdwaald in Verlichting

Geplaatst door op 21 oktober 2019

WOENSDAG 23 OKTOBER, 20:00.

Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts organiseert, in samenwerking met Buren van de Abdij, de boekvoorstelling van ‘Verdwaalt in Verlichting’ van Khalid Benhaddou en Patrick Loobuyck.

Vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Deze verlichtingswaarden liggen aan de basis van ons democratisch samenlevingsmodel. Over deze waarden en over het belang van de rede leek algemene consensus te bestaan. Toch is onze samenleving hierover sterk gepolariseerd. Terwijl de verlichtingswaarden standvastig en evident leken te zijn, worden ze nu door uiteenlopende groepen voor de eigen kar gespannen. Progressieve en conservatieve partijen, gelovigen en ongelovigen, wereldburgers en nationalisten beroepen zich erop om het eigen gelijk kracht bij te zetten. Zijn we verdwaald in de verlichting?

Imam Khalid Benhaddou en de atheïstische politiek filosoof Patrick Loobuyck proberen deze paradox beter te begrijpen. Hoe komt het dat zij vanuit hun verschillende achtergrond toch overeenkomen?

Een gesprek en een boek over waarden, religie, onderwijs, samenleven en toekomst. Mét vrolijke noot van comedian Erhan Demirci.

Wil je aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar kim.van.kerckhoven@borgerhoff-lamberigts.be

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: woensdag 23 oktober, 20u
Deelname is gratis (wel inschrijven aub)

Reacties zijn gesloten.