Boekvoorstelling: In betere kringen – Satirische verhalen van Cyriel Buysse, verzameld en toegelicht door Joris Van Parys

Geplaatst door op 13 januari 2020

WOENSDAG 26 FEBRUARI, 20:00

Ook in 2020 slaan Boekhandel Walry en Buren van de Abdij weer hun handen in elkaar, vandaag presenteren we een bundeling verhalen van Cyriel Buysse, verzameld door Joris Van Parys.

Cyriel Buysse (1859-1932) werd zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend als auteur van naturalistische en realistische drama’s, romans en verhalen. Maar hij schreef ook schitterende stukken over het gedrag en de zeden van de rijke klasse, waartoe hij zelf behoorde. Die werden nog nooit eerder gebundeld tot een boek.

In deze uitgave zijn satirische verhalen en kronieken van Buysse bijeengebracht die na de eerste publicatie in Nederlandse tijdschriften nooit zijn gebundeld. De meesterlijke novelle Monsieur Hardamour is een satirische thriller uit 1899. Ook de kortere verhalen en kronieken uit de jaren 1910 en 1920 behoren tot het meest genietbare in de Nederlandstalige literatuur uit het begin van de twintigste eeuw.

Het nieuwe boek wordt voorgesteld door Herman Balthazar, emeritus hoogleraar aan de Universiteit Gent en eregouverneur van Oost-Vlaanderen.

Verhalenvertelster Hilde Rogge leest voor uit de nieuwe uitgave.

Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door Teike Vos (stem) en Marc Michaël De Smet (compositie en piano).

Na afloop heffen we samen het glas op het verschijnen van In betere kringen en signeert Joris van Parys de nieuwe uitgave.

De toegang is gratis, maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. Bel of mail naar T 09 222 91 67 of E paul.luyten@walry.be

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: woensdagdag 26 februari, 20:00
Toegang is gratis

Reacties zijn gesloten.