VOLZET – Boekvoorstelling – ‘Composteer mij’, getekend: Pjeroo Roobjee

Geplaatst door op 26 april 2019

DONDERDAG 13 JUNI, 20.00-22.00u.

De boekvoorstelling is volzet!

Pjeroo Roobjee (1945) is beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn hilarische en overdadig versierde universum is een hellekermis, vol woede, pijn, pech en jolijt. Hij is een taalvirtuoos, hij schrijft een onvergelijkelijk Nederlands. Op 5 juni a.s. ontvangt hij de eerste Luc Bucquoye-prijs van de VUB. Volgens de jury getuigt zijn literaire oeuvre van ‘redelijke eigenzinnigheid’. Tezelfdertijd verschijnt zijn nieuwe roman:

In deze roman stapelen de onverwachte wendingen zich in volle vaart op. Revolverheld Joe Beyls en zijn pijprokende vrouw Bernadette Pichegru weten niet wat hen overkomt. De ene dode valt na de andere, en soms is het de vraag wie wie heeft vermoord. Wat wel kan worden vermoed is dat de weinig succesrijke revolver -held Joe en zijn echtelijke pijprookster als enigen op een happy end mogen hopen. Opnieuw een inventieve roman van deze tintelende taaltovenaar.

Het nieuwe boek wordt voorgesteld door acteur Wim Opbrouck (mét accordeon) en daarna gaat Pjeroo Roobjee in gesprek met auteur en buur van de abdij Christophe Vekeman.

De toegang is gratis maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. Bel of mail naar T 09 222 91 67 of E paul.luyten@walry.be

Activiteit ism Boekhandel Walry en Uitgeverij Querido

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: donderdag 13 juni, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.