Boekpresentatie: Vier brieven aan Jenny

Geplaatst door op 25 mei 2019

VRIJDAG 21 JUNI, 20u. Boekhandel Walry en Buren van de Abdij hebben het genoegen u uit te nodigen op het zevende Jenny Walry gesprek en de feestelijk boekpresentatie van ‘Vier brieven aan Jenny‘ een gelegenheidsuitgave ter ere van 50 jaar Boekhandel Walry.

Jenny Walry (1935) woonde vanaf 1981 in de Gentse Machariuswijk en overleed er in 2008. Sinds 2011 organiseren de Buren van de Abdij geregeld een Jenny Walry-gesprek rond een maatschappelijk thema dat haar na aan het hart zou hebben gelegen.

Het zevende Jenny Walry-gesprek is een wat ongewone editie. Vier gerenommeerde auteurs schreven een brief aan Jenny Walry en hun brieven vormen de basis voor het nieuwe Jenny Walry-gesprek. Gita Deneckere, Stefan Hertmans, John Vandaele en Pascal Verbeken schreven haar over heel verschillende zaken; onder andere over cultuurspreiding, Pipi Langkous, de komst van de barbaren, pittoreske clichés, identiteit, het raffinement van het hedendaagse Gent, het leven als patchwork, oude demonen, klimaatspijbelaars, burgerinitiatieven, inkomensongelijkheid, de magie van olifantenpaden en het mysterieuze brein van de wandelaar.

De gelegenheidsuitgave Vier brieven aan Jenny bundelt de geschreven brieven. Het boek wordt feestelijk gepresenteerd op de avond van het zevende Jenny Walry-gesprek. De vier auteurs nemen deel aan het gesprek.

Voormalig burgemeester van Gent, Frank Beke, leidt de avond in met een korte tussenkomst over het belang van boeken en boekhandels in onze tijd.

Karel Van Keymeulen leidt het gesprek met de auteurs en stelt het brievenboek voor.

Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door het Trio Jan De Coninck: Sam Verhaert (piano), Geertjan Tilman (contrabas) en Jan De Coninck (trompet)

Na afloop heffen we aan de magische Sint-Baafsite, en terwijl de avond langzaam valt op de langste dag van het jaar, samen het glas op de nieuwe uitgave en de 50ste verjaardag van Boekhandel Walry.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Sint-Baafabdij
Wanneer: vrijdag 21 juni, 20u
De toegang is gratis maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. Bel of mail naar 09 222 91 67 of paul.luyten@walry.be

Reacties zijn gesloten.