Bijbel & Koran Kring (3)

Geplaatst door op 17 oktober 2013

abrahamDINSDAG 18 FEBRUARI, 20.00-22.00u. We pakken de draad weer op waar we gebleven waren. Dit leerhuis vanuit de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent (IWG) startte in oktober en november. Toen maakten we een goed begin met de studie van Abraham en Ibrahim. De eerste avond ging over Abraham en zijn plaats en betekenis in de beide tradities van Islam en Christendom. De tweede avond ging het meer specifiek over de lotgevallen van Abraham, zijn reis naar het beloofde land. En nu met de derde avond zullen we het over de zonen van Abraham hebben, Isaak ‘die doet lachen’ betekent zijn naam en Ismaël, dat is ‘de zachtmoedige’. De vierde en laatste avond volgt op 18 maart en dan maken we een balans op van hoe een en ander heeft doorgewerkt in de loop van de geschiedenis, in de wederzijdse perceptie en in die van de buitenwereld. Welkom in de Herberg Macharius, een unieke plek voor twee boeiende bijeenkomsten.

Dit initiatief gaat uit van de Protestantse Rabotkerk, Kerk-in-Gent, Machariusproject en IWG (Interlevensbeschouweliijke Werkgroep Gent) o.l.v. ds Marc Loos.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: dinsdagavond 18 februari, 20-22u
Deelname is gratis, iedereen van harte welkom mits vooraf inschrijven bij Ria Van Overbeke (ria.van.overbeke@skynet.be of op 0494 340492 | 09 2236266)

Reacties zijn gesloten.