Between Bars

Geplaatst door op 9 november 2014

Between bars 01VRIJDAG 22 MEI, 20.00-22.00u. Even teruggrijpen naar onze beginperiode in 2012, Track onder oerherbergiers Jos en Henk. Toen trad Between Bars op tegen de achtergrond van ons splinternieuw decor, en die foto van ‘band op podium-met-behangpapier’ op hun huidige website, is een van de eerste die daar ooit is gemaakt. Over naar de orde van de dag.
Dat de film The Broken Circle Breakdown bluegrass en old-time muziek (opnieuw) bij ons op de kaart zette, is een feit. Daar zijn de muzikanten van Between Bars zeker niet rouwig om want hoe vaker ze hun banjo’s, gitaren en fiddles kunnen bovenhalen, hoe liever! De bandleden werden al op jonge leeftijd gebeten door deze Amerikaanse muziektraditie en delen hun jarenlange passie heel graag met het publiek. Melodieuze ballades worden afgewisseld met opzwepende banjonummers, met naast bluegrass en old-time ook invloeden uit de cajun, jazz en blues. Een aantal favorieten van Between Bars? The Carter Family, Doc Watson, Tony Rice, Bob Dylan, Pentangle …
Op het podium: Marc Van Damme (gitaar, zang), Céline Van Damme (autoharp, fiddle, zang), André Vandevelde (fiddle, banjo, gitaar, backing vocals), René Vandevelde (banjo), Yvan Haghebaert (mandoline, backing vocals) en Bernard De Roose (contrabas).

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 22 mei, 20u
Toegang gratis

Between Bars 1

1 reactie op Between Bars