Berichten van de vakgroep geschiedenis UGent: Verleden Week – Geheugenissen – podcast

Geplaatst door op 26 april 2019

Het fantastische resultaat van een week in de Machariuswijk! In de week van 1 tot 5 april streken studenten, onderzoekers en professoren van de vakgroep Geschiedenis van de UGent neer in de wijk Macharius-Heirnis voor hun allereerste projectweek: Verleden Week. Ze namen hun intrek in o.a. de Machariuskerk en de Sint-Baafsabdij. In 10 ateliers bogen ze zich over het verleden, heden en toekomst van jullie unieke en fascinerende buurt.

De studenten en begeleiders van het atelier ‘Vervuiling wringt’ werkten rond het thema historische en hedendaagse vervuiling, overlast en protestbewegingen. Ze deden hiervoor onderzoek naar de demping en overwelving van de Rietgracht, het Slachthuis en brouwerij Meiresonne; ze spraken met buurtbewoners en milieuactivisten; en ze hielden een vox pop in de straten. Hoe zij precies te werk gingen leest u hier. Hun resultaten goten ze in een boeiende aflevering van de geschiedenispodcast Geheugenissen: “Het vuil van de straat”.

Voor iedereen met interesse voor ‘onze’ wijk en haar geschiedenis… Bedankt aan alle studenten, docenten, en iedereen die aan dit project heeft meegewerkt.

Reacties zijn gesloten.