Baul meets Saz in de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 2 september 2019

VRIJDAG 20 SEPTEMBER 20:00.

Emre Gültekin meets Malabika Brahma & Vardan Hovanissian… vandaag organiseren De Centrale en Buren van de abdij weer een ongetwijfeld prachtig concert in de refter van de Sint-Baafsabdij.
Geen mooiere manier om het Coyendansweekend in te zetten!

Zanger en sazspeler Emre Gültekin werd geboren in België en werkt een repertoire uit in de geest van de aşık’s, Anatolische troubadours die van dorp tot dorp trokken om er hun liederen te zingen. Emre Gültekin leerde dit repertoire van zijn vader, Lütfü Gültekin. Zijn diepe warme stem combineert hij met een verfijnde techniek op de langhalsluit (saz).

Enkele jaren geleden ontmoette Emre het Indiase duo BrahmaKhyapa. Malabika Brahma (zang) en Sanjay Khyapa (dubki, dotara) zijn uitstekende muzikanten die de traditie van de Baul-muziek voortzetten. Zij zagen meteen de mogelijke verbanden tussen de saz en de Baul-muziek: beide genres zijn zowel muzikaal als spiritueel. Net zoals de overeenkomsten tussen de gemeenschappen waartoe ze behoren en hun nomadische levenswijze. Dit weerklinkt in hun poëzie en muziek.

Snel groeide het idee om dit in een album uit te werken. ‘Namaz’ is een eerbetoon aan de waarden die beide culturen gemeen hebben. Ze stellen de betekenis van grenzen, reizen, rijkdom, rijkdom, wijsheid en liefde ter discussie.

Helaas kan, wegens uitzonderlijke omstandigheden, Sanjay Khyapa niet aanwezig zijn vanavond en zal in zijn plaats duduk speler Vardan Hovanissian acte de presence geven.

‘Baul meets Saz’ = Emre Gültekin (zang en saz), Malabika Brahma (zang) en Vardan Hovanissian (duduk)

Volg deze link naar het Facebook event.

Waar: De refter van de Sint-Baafsabdij, Ingang grote rode poort Coyendanspark.
Wanneer: vrijdag 20 september, 19:30 deuren open aanvang concert 20:00.

Ticketverkoop via Uitbureau… volg deze link
Tickets € 7 (vvk) | € 10
UITPAS € 4 (vvk) | € 7
UITPAS kansentarief € 2,00

Reacties zijn gesloten.