Back in town – Roland

Geplaatst door op 5 december 2014

Roland

VRIJDAG 30 JANUARI, 20.00-22.00u. Uit ‘Het vuur aan de lont’, hét jubileumboek n.a.v. 25 jaar Gentse Feesten: (…) Ik ben afkomstig uit Boom en in mijn dorp was ik eigenlijk al een excentriekeling. Ik had wel lang haar – mijn kapsel was veeleer gebaseerd op dat van Erik De Noorman uit het tekenverhaal – maar in vergelijking met De Buck zag ik er nog uit als een eerste communiekantje. Op het einde van mijn legerdienst moest ik, wegens dienstweigeren, twee maanden brommen in de Nieuwe Wandeling. De eersten die ik daar zag lopen, waren De Buck en consorten en een zekere Etienne van Theemse, die samenwoonde met nog wat andere beatnicks in een kasteeltje in de Sint-Piersnieuwstraat. In die tijd waren dat bizarre figuren, een soort Jezussen die door de stad paradeerden. Ongelooflijk. Ik was daar zeer van onder de indruk. Daardoor is Gent voor mij persoonlijk de stad waar ik voor het eerst geconfronteerd werd met figuren van een andere planeet, gasten op blote voeten, met zwarte voeten in sandalen, met baarden en lange haren. In die periode ben ik begonnen met gitaar spelen. Ik had er tijdens mijn legerdienst één gekocht, onder invloed van Ferre Grignard uiteraard en ik zette toen de eerste primitieve stappen op het gebied van blues en folk. (…)

En zijn wij blij dat Roland toen beginnen spelen is! En dat nog steeds doet. Vandaag staat hij voor de tweede keer op het podium van de Herberg. Omdat herhaling boeiend kan zijn, maar vooral omdat Roland Roland is. Een straffe muzikant en een fijne man.

Meer op zijn website, klik hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 30 januari, 20u
Toegang gratis, plaatsen beperkt !

Reacties zijn gesloten.